Haberler

Niksar'da Bayramlaşma

Tokat’ın Niksar ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma programı düzenlendi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma programı düzenlendi.

Niksar Belediyesi hizmet binasında düzenlenen resmi bayramlaşma törenine, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu, AK Parti Tokat Milletvekili Adayı Yusuf Beyazıt, Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Bülent Aybak, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti, CHP, MHP ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, "Bayramlar kardeşliklerimizin pekiştiği, bir araya gelme eğiliminde olduğumuz ve birbirimize saygı ve hoşgörü içerisinde olduğumuz günlerden bir tanesi. Birkaç aydır yaşadığımız terör olaylarından dolayı bu bayrama biraz buruk girdik. Ancak devletimiz milletimiz güçlü, hiçbir zaman umutsuz olmadık, her zaman umudumuzu koruduk, bu milletin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmadığını biliyoruz. Bu manada rabbim inşallah milletimize sağlık huzur ve sıhhat içerisinde nice bayramlar nasip etsin. Her günümüz böyle bayram tadında ve bayram mutluluğunda olsun" dedi.

Daha sonra konuşan Kaymakam Selami Kapankaya ise bayramların küskünlüklerin kırgınlıkların olmadığı günler olduğunu belirterek, "Bu topraklarda var olmamızın sebebi bin yıldır böyle bayramlarımızdır. Kendi kültürümüzü muhafaza etmemiz, birbirimize kenetlenmemiz aramıza ayrılık gayrılık sokmamamız ve bu yolda birlikte hep beraber kenetlenerek bu topraklarda yaşamamızdır" diye konuştu.

Kaymakam Kapankaya şehit çocuklarını, kimsesizleri, yaşlıları da unutmamak gerektiğinin altını çizerek, "Tabii ki son zamanlarda terör olaylarından dolayı üzüntümüz büyüktür. Şehitlerimizi, gazilerimizi ki her zaman hatırlamak zorundayız çünkü bu ülkede yaşamamızın birliğimizin, dirliğimizin sebebi onlar, ülkemizi hudut boylarında koruyanda kollayanda onlar. Tabii ki şu anda şehitlerimiz için dua etmekten başka yapacağımız bir şey yok ama onların arkada bıraktıklarına, gazilerimize, şehitlerimizin çocuklarına sahip çıkmak bizim devletimizin borcu" şeklinde konuştu.

Bayramlaşma töreninin ardından protokol tarafından Harmancık Şehitliği ve Niksar Sevgi Evleri ziyaretleri gerçekleştirildi.

Harmancık Şehitliği'nde Ekrem Bal hocanın okuduğu Aşr-ı Şerif'e müteakiben yapılan duayla şehitlik ziyareti son buldu. Son olarak ziyarete gidilen Niksar Sevgi Evleri'nde çocukların samimi davranışlarıyla karşılanan protokol, onlarla bir süre sohbet etti. Burada yapılan ikramların ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından resmi bayramlaşma programı sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selami Kapankaya Kurban Bayramı Niksar Tokat Yerel Haberler

title