Haberler

Muzaffer Sarısözen'in İsmi Memleketinde Bir Sokakta Yaşatılacak

Türk Halk Müziği'nin Duayenlerinden Devlet Sanatçısı Muzaffer Sarısözen'in İsminin Sivas'ta Bir Sokağa Verildiğini Söyleyen Türk Halk Müziği Koro Şefi Uğur Kaya, Sarısözen'in İsmini Yaşatacaklarını Söyledi.

Türk Halk Müziği'nin duayenlerinden Devlet Sanatçısı Muzaffer Sarısözen'in isminin Sivas'ta bir sokağa verildiğini söyleyen Türk Halk Müziği Koro Şefi Uğur Kaya, Sarısözen'in ismini yaşatacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kaya, 5 yıl önce rahatsızlığı nedeni ile emekliye ayrılan ve İstanbul'daki evinde tedavi gören Sarısözen'in Türk Halk Müziğine önemli katkılar verdiğini söyledi. Bununla birlikte Sivas'ın adını da duyuran ve bir çok türküyü ülkeye kazandıran Sarısözen'in isminin bir sokağa verildiğini belirten Kaya, "Konuyu Valimiz ve Belediye Başkanımıza taşıdık. Belediye Başkanımız da alınan karar sonrasında Halil Rıfat Paşa Lisesi yanındaki sokağın adını Muzaffer Sarısözen olarak değiştirdi" dedi.

Kaya, mahallenin adının değiştiğini gösteren tabelaların asıldığını da belirterek, "Sokağın tabelalarının fotoğraflarını çekerek, geçtiğimiz gün İstanbul'a gittiğimde Sarısözen'e gösterdim. Hastalığında bu girişim büyük moral oldu" dedi.

(İG-SE-Y) 27.05.2008 17:00 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title