Haberler

MHP Manisa Teşkilatı'nda Bayramlaşma Töreni

MHP Manisa İl Teşkilatı, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Manisa Milletvekiller Erkan Akçay ve Sümer Oral'ın katılımıyla bayramlaştı.

MHP Manisa İl Teşkilatı, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde Manisa Milletvekiller Erkan Akçay ve Sümer Oral'ın katılımıyla bayramlaştı.

Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen bayramlaşma törenine MHP Manisa milletvekillerinin yanı sıra Manisa Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ ve partililer katıldı.

Partililerle tek tek bayramlaşan MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, Türkiye'nin son yıllarda bayramları tadında geçiremediğini söyleyerek, "Güneydoğu'dan alınan şehit haberleri, haince saldırılar. Son zamanlarda da Suriye meselesi artık ülkemizde bayram tadını bırakmamıştır. Ancak her şeye rağmen dini bayramlarımızda halkımız bütünleşmeye, birlik ve beraberliğini korumaya devam etmektedir" diye konuştu.

Akkal'ın ardından bayramla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral da, Cumhuriyet Bayramı'yla ilgili kutlama tartışmalarına değinerek, "Türkiye uzun bir süredir milli bayram kutlamaları konusunda tartışma yaşamazdı. Ancak birkaç yıldır milli bayramlarımızın nasıl kutlanacağın, çelenklerin nasıl konacağı tartışmaları yaşanmaya başladı. Bayramlarda fazla siyaset yapılmaz. Son günlerde Türkiye artık kendi meselesinden çok Suriye meselesini konuşmaya başladı. Vatandaşın gündemi unutuldu. Dış mesele gerçekten önemli bir meseledir. Ancak bir taraftan dış meselemizi konuşurken, kendi iç gündemimizi de unutmamamız gerekir" dedi.

"BAYRAMDA SİYASET KONUŞULMAZ"

Bayramlaşma törenine katılan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise, bayramlarda siyaset konuşulmasının doğru bulmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Ancak Başbakan, bakanlar bayram namazından sonra hemen siyasi konuşmalar yapmaktadır. Onların bayramda siyaset yapmasından dolayı çok üzülüyorum. Sayın Başbakan konuşma yapıyor, ancak birlik, beraberliği pekiştirici değil, ayrıştırıcı bir siyaset konuşması yapıyor. Suriye'deki iç savaş manzaralarını televizyonlardan izliyoruz. Müslüman kardeşleri birbirine düşürüyorlar. Bunu kim yapıyor? Kimse emperyalizmin oyunlarına gelmesin. Sayın Başbakanın bu oyunlara katkı ne kadardır? Türkiye'nin bazı oyunların içinde olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bugünlerde toplumumuzu ve özellikle iktidar partisini sağduyulu düşünmeye davet ediyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erkan Akçay Türkiye Suriye Yerel Haberler

title