Haberler

"Başörtüsü Dramının Bitmesi İçin Her Zaman Samimi Olduk"

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz, başörtüsü dramının bitmesi için her zaman samimi olduk." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz, başörtüsü dramının bitmesi için her zaman samimi olduk. Biz, başörtüsü sorununun köklü ve kalıcı bir çözüme kavuşması için her zaman sorumlu hareket ettik" dedi.

Bahçeli, Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Mahalli İdareler Seçimi Aday Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, parti olarak başörtüsü sorununun çözülmesi için olumlu yönde hareket ettiklerini söyledi.

"Biz, başörtüsü dramının bitmesi için her zaman samimi olduk" ifadesini kullanan Bahçeli, "Biz, başörtüsü sorununun köklü ve kalıcı bir çözüme kavuşması için her zaman sorumlu hareket ettik. İnanç özgürlüğüne karışmanın, kimin ne giyeceğine, neyi örtüneceğine müdahale etmenin kesinlikle doğru olmadığına inandık. İster başı kapalı, ister açık her kardeşimiz bizim nezdimizde bir ve aynıdır. Birinin diğerinden üstünlüğü tabii olarak yoktur. 'Başını kapatmış hanımefendiler ihlas ve iman sahibi, kapatmamış olan hanımefendiler ise tam tersidir' gibi bozuk, bunalımlı ve haddi aşan yorumların kararlıca karşısında durduk" diye konuştu.

TBMM'ye milletvekillerinin başörtülü olarak girmesinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Toplumsal ahlak ve edep ölçüleriyle çatışmadıktan sonra, kimin ne giydiği, kimin neyi düşündüğü hiç kimsenin belirleyeceği bir husus olmamalıdır. İnsan hak ve özgürlüklerine riayet ve saygı hepimiz için vazgeçilmez kabul edilmelidir. Başını örten hanım kardeşlerimiz inançlarının gereğini yaparken, bunun dışındaki muhterem hanımları farklı şekilde mülahaza etmek bir defa dinen de çok büyük yanlış ve saygısızlıktır. Buyurgan devlet ve tek tip insan yetiştirme amacında olan bir hükümet muhakkak ki toplumsal ahengi çatlatacaktır. İnsan mahremine, insan ahlakına, insani tercihlere hürmet bizlerin mükellefiyetidir. Bunun dışındaki her zorlama, her baskı, her yönlendirme geçmişte olduğu gibi vahim sonuçlara sebebiyet verecektir. Özellikle TBMM'ye başörtüsüyle gelinmesi olumlu ve memnuniyet verici olmakla birlikte, bunun bir zafer havası içinde sunulması, başörtüsü kullanmayanların töhmet altında bırakılması, fahiş bir hata olacaktır."

"Pantolon üzerindeki ambargo hemen kalkmalıdır"

Meclis'e kadın miletvekilerinin pantolonla girmesinde bir sakınca görmediklerini ifade eden Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu son gelişmelerle toplumsal rahatlama temin edilmiştir. Partimiz, son derece olgun, olumlu ve sıcak yaklaşımda bulunarak muhtemel krizlerin ve çatışma görüntülerinin önüne geçmiştir. Geldiğimiz bu zaman diliminde, hanım kardeşlerimizin bireysel tercihlerine herkes saygı duymalıdır. Bilhassa Meclis'te yeniden baş gösteren ve bir kadın milletvekili üzerinden yürüyen pantolon polemiği de sonuçlanmalıdır. Bize göre, ahlak, edep ve gelenek gibi bağlayıcı kısıtlar haricinde, kim neyi istiyorsa giyebilmeli, pantolon üzerindeki ambargo ise hemen kalkmalıdır. Bilhassa kadın milletvekillerini hedefine alan bu incitici tartışmalar, özelini ihlal eden, mercek altına alan yaklaşımlar acilen terk edilmelidir."

Ahmet Kaya'nın Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne layık görülmesi

Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne Ahmet Kaya'nın layık görülmesine tepki göstererek, şunları söyledi:

"Cumhuriyet Bayramı'na bir gün kala, yani 28 Ekim günü Cumhurbaşkanlığı, tarihi bir hataya imza atmıştır. Nitekim ölümünün ardından 13 yıl sonra herkesin bildiği ve tanıdığı meşhur bir PKK'lı utanmadan, sıkılmadan ödüllendirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün müzik dalında, bölücülük ve terör sabıkalısı birisine verilmesi geçiştirilecek bir konu değildir. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, hizmet ve eserleriyle Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, ülkemizin kültür ve sanatının yücelmesine çalışan Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişileri veya kurumları, devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla verilmektedir. Demek ki Cumhurbaşkanı Sayın Gül, cani başını çok özledik diyerek bir zamanlar meydan meydan dolaşan bir PKK'lıyı mezarında onurlandırmıştır. Bu ödülü siz mi düşünüp takdir ettiniz, yoksa yapılan bir teklifi mi uygun buldunuz? Eğer etrafınızdan PKK'ya ödün verilmesi dillendirilmişse, kaygımız ve değerlendirmemiz odur ki terör örgütü Çankaya Köşkü'ne kadar sızmış ve buraya kadar ulaşmıştır."

Bahçeli, bu karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirterek, "Şarkılarıyla Türk milletini lime lime bölmeye çalışmış, teröristlere methiyeler düzmüş ve sazını silah gibi kullanmış birisine, ölümünden 13 yıl sonra ödül vermenin adı ve tanımı, terörist tezleri ve talepleri devletin en üst mevkiinde onaylamaktan başka bir anlama gelmeyecektir. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, bundan sonra hızını alamayarak, İmralı canisini Nobel'e aday gösterecek, devlet üstün hizmet ya da devlet övünç madalyası verilmesi için çaba sarfedecek midir? Oldu olacak, Kandil'e bir kamyon dolusu berat ve nişan göndererek, 'iyi vurdunuz, iyi öldürdünüz, iyi pusu kurdunuz, iyi bombaladınız' diyerek bütün katilleri inlerinde taltif edecek midir? ya da hainliğin şampiyonlar ligini kurarak Batılı dostlarıyla kanlı müsabakaları keyifle ve gülerek izleyecek midir?" diye konuştu.

Ahmet Kaya'nın bu ödüle layık görülmesini Türk milletine saygısızlık olarak gördüklerini belirten Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ödül, onca vatanını ve milletini seven sanatçımıza vefasızlıktır. Türk milletinin kutlu bağrından sayısız kültür ve sanat insanı yetişmiştir. Cumhurbaşkanı Sayın Gül, teröristten başka ödül verecek birisini bulamamış mıdır? Dr. Nevzat Altuğ, Münir Nurettin Selçuk, Sadettin Kaynak, Müzeyyen Senar gibi saygı değer isimler niçin ödüle layık bulunmamıştır. Maalesef ki Cumhurbaşkanı milli hafızalardan silinmeyecek bir yanlışın tarafı; dilemem ama ruhunun kuytusunda duran PKK ilgisinin kurbanı olmuştur."

MHP'nin illerdeki belediye başkan adayları

Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adayı 220 kişinin tanıtıldığı toplantıda açıklanan il belediye başkan adayları şöyle:

Amasya: Fatih Coşar

Batman: Ziver Ceviz

Bilecik: Hüseyin Şensoy

Bursa: Kadir Koçdemir

Çorum: Ercan Daşdan

Denizli: Ali İpek

Diyarbakır: Ömer Bozkaya

Erzincan: Hamdi Karakaya

Eskişehir: Kadir Çalışıcı

Gaziantep: Mustafa Erzin

Iğdır: Gündüz Güneş

Kahramanmaraş: Tahir Akgemci

Kayseri : Mustafa Özsoy

Kırıkkale: Mustafa Pekdoğan

Mardin: Nuri Sertaç Güler

Niğde: Fikret Çıtırgı

Rize: Zelkif Akgül

Sivas: Kürşad Ergün

Tokat: Hüseyin Erkan İkikat

Uşak: Alpay Özgür

Van: Mustafa Alkoç

Yalova: Ahmet Kaplan

Yozgat: Uğur Bektaş

Zonguldak: Gürkan Gülay

- Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Bahçeli Ahmet Kaya Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title