Haberler

Memur-Sen'den Dünya Kadınlar Günü Etkinliği

Memur-Sen Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erciyes Kardan Adam Tesisleri'nde etkinlik düzenlendi.

Memur-Sen Kayseri Şubesi Kadın Kolları tarafından Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erciyes Kardan Adam Tesisleri'nde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Tarım-Orman ve Çevre Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) Genel Başkanı Günay Kaya, Memur-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan ve Memur-Sen Şubesi Kadın Kolları Başkanı Ayten Özsoy ile üyeler katıldı.

TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Günay Kaya, yaptığı konuşmada, sendikalarının, kadına verilen önemi, değeri en üst seviyeye taşımak için her türlü emeği ve çabayı gösterdiğini vurguladı.

Türk halkı ile Memur-Sen'in el ele vererek ortak akıl mitingleri ile darbe sevenlere karşı durduğunu anımsatan Kaya, "Hamt olsun 27 Mayıs, 12 Mart, 28 Şubat gibi karanlık ortamların bedelini ödetmeden Memur-Sen'in varlığı bu millete sosyolojik olarak, kültürel olarak, siyasi olarak, ekonomik olarak asla yaşam ve sözle ifade edilemeyecek bir kazanç getirmiştir. Bu ülke sınırları ve dünya sınırlarında mazlumun güçlü sesi Memur-Sen'dir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, 8 Mart'ı, iyiler ve kötülerle mücadelenin bir tarihi gibi gördüklerini belirtti.

İyi ve kötü insanlarla hakkı gasp edilmiş ve hakkını arayanların yüzyıllardır mücadele içinde olduklarını vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Dünya Kadınlar Günü de böyle bir mücadelede doğdu. Bu işin başında eğitim geliyor. Eğer siz kızlarımıza eğitim vermişseniz huzur geliyor, mutluluk geliyor. Eğer eğitim suyunu dökmemişseniz kabalık geliyor, canilik geliyor, kırmak, dökmek geliyor. Benim tüm kadınlarımıza tavsiyem, ne olur kızlarınızı okutun, eğitim verin, meslek sahibi olsunlar, kimseye muhtaç olmasınlar. Tabi bu arada manevi eğitimlerini de eksik etmeyin. Bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyorum."

Kayseri'deki hizmetlerle ilgili de bilgi veren Özhaseki, şunları söyledi:

"İlçe belediye başkanlarımızla beraber yıllarca emek vererek bu şehrin alt yapısını çözdük. İnsanoğlu hayal ettiği sürece yaşarmış, hayaliniz bitmeyecek. Belediye başkanınında hayali, herhalde şehrine hizmet etmektir. Dünyanın neresinde bir güzellik görmüşse bunu şehrine taşımaktır. Allah'a şükürler olsun, senelerce verdiğimiz mücadele ile iyi yerlere geldik. Dün taşra diye bakılan Kayseri'den bugün Avrupa Birliği'nin başkenti olan Strasburg'dan, 'Gelin sizinle kardeş şehir olalım, sizden öğrenecek şeylerimiz var' denilen bir noktadayız. Kültür Yolu Projesi, Gevher Nesibe'den başlayan bir yol güzergahı olacak. Geçilen güzergahlardaki tüm apartmanların yüzü inip, çehreleri değişecek. Bu çalışmalara bir aydan başlayacağız. İlk etapta meydandaki tarihi yerlerimize bakan cepheler, sonra Düvenönü, Sivas Caddesi ve İstasyon Caddesi güzergahındaki cepheler tamamen yenilecek. Bu çalışmalar tarihi yerlerimize fon oluşturacak şekilde hazırlanacak."

Muhabir: Sinan Erdoğan

Yayıncı: Mustafa Yıldız - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özhaseki Memur Sen Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title