Haberler

Kırklareli'den Kısa Kısa

"Trakya Bölgesinde Ortak Kültürel Yemek Mirası" projesi

Vize Belediyesi, Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO) ile Bulgaristan'ın Burgaz şehrine bağlı Tsarevo Belediyesi'nce hazırlanan "Trakya Bölgesinde Ortak Kültürel Yemek Mirası" projesi Vize'de tanıtıldı.

Proje Koordinatörü Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ali Çakır, Vize Belediyesi toplantı salonunda yaptığı konuşmada, proje ile fast-food yiyeceklerinin hızla yaygınlaşmasına karşı geleneksel yemek kültürünün tekrar canlanmasının sağlanacağını söyledi.

Çakır, proje ile Türkiye ve Bulgaristan'ın ortak yemeklerinin yer aldığı bir tanıtım kitabı hazırlanacağını belirtti.

Somut olmayan yemek kültürü mirasının kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılacağını ifade eden Çakır, şöyle devam etti:

"Projemizin en önemli amacı yöresel yemeklerimize sahip çıkarak fast-food yiyeceklerinin yaygınlaşmasını önlemek. Bu sayede 'Cittaslow' belgesine sahip olan Vize ilçesi 'Slowfood' belgesine de sahip olacak. Kurulacak olan Slowfood Vize Convivium ile Trakya mutfağı bir adım daha ileriye taşınmış olacaktır."

Toplantıya, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, DAYKO Başkanı Nusret Türkkan, Tsarevo Belediyesi AB Proje Ofisi Şefi Jana Ivanova Yangyozova, muhtarlar ve sektör temsilcileri katıldı.

Vize Meslek Yüksekokulu inşaat çalışmaları devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Vize Meslek Yüksekokulu inşaat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Aykaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 bin öğrenci kapasiteli okulun, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete açılmasının hedeflendiğini söyledi.

KLÜ'nün her geçen gün gelişerek büyüdüğünü belirten Aykaç, Vize Meslek Yüksekokulu'nun da ilçenin ekonomik ve kültürel gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Aykaç Bulgaristan Kırklareli Ali Çakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title