Haberler

Kesk'ten Vizite Eylemi

Kesk'e Bağlı Eğitim-sen Karabük Şube Yönetimi ve Üyeleri Belediye Önünde Toplanarak Vizite Eylemi Yaptı. Kesk Eğitim - Sen Karabük Şube Başkanı Servet Odacı, Ek Ders Ücretlerimizde Kesintiye Neden Olan Genelgenin İptal Edilmesini İstedi.

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Karabük Şube yönetimi ve üyeleri Belediye önünde toplanarak vizite eylemi yaptı. KESK Eğitim - Sen Karabük Şube Başkanı Servet Odacı, Ek ders ücretlerimizde kesintiye neden olan genelgenin iptal edilmesini istedi.

Karabük genelinde çok sayıda öğretmenin bugün derslere girmeyerek iş bıraktı. Kurban Bayramı'nda ders ücretlerinin kurban edildiğini ileri süren KESK Eğitim - Sen Karabük Şube Başkanı Servet Odacı, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Yeni düzenlemeyle, tüm haftanın ek ders ücreti kesilecektir. Kurban bayramının birinci ve ikinci gününün hafta içine gelmesi nedeniyle, öğretmenler 'sanki kendi iradesiyle derslere girmemiş' gibi değerlendirilmesini tam bir skandal olarak değerlendiriyoruz. Dini bayramların hafta içine gelmesi durumunda öğretmenler bu günlerde ders görevi yapılmış sayılmayacak ve derse girmemesinin sorumlusu öğretmenin kendisi olmadığı halde, öğretmenler hak ettiği ek ders ücretlerinden mahrum bırakılacaktır. Bu haksız uygulama nedeniyle ilköğretim okullarında yüz binlerce öğretmenin 60 ila 90 YTL arasında kaybı olacaktır. Yıllardır borç içinde yaşayan, ay sonunu getirmekte zorlanan öğretmenlerimize böyle bir uygulamanın reva görülmesi, ayrıca üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur.Sınıf öğretmenlerinin, branş öğretmenlerinin ve meslek lisesi öğretmenlerinin maaş karşılığı çalışma saatleri eşit değildir, bu durum ciddi adaletsizliklere neden olmaktadır. Öğretmenlerin maaş karşılığı çalışma saatleri eşitlenmeli, ek ders uygulamasından tüm öğretmenlerin adil biçimde yararlanması sağlanmalıdır. Ayrıca ek derslerin emeklilik keseneği içine alınması gerekmektedir."

Konuşamaların ardından Eğitin-Sen üyüleri alkış ve ıslıklarla hükümeti protesto ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

(YE-SD-Y)

18.12.2007 18:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title