Haberler

Kars Emniyet Müdürü Çakmak: "Muşta Tabir Edilen Suç Aletinin Kullanımını Azaltacağız"

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, son yıllarda kültür haline gelin muşta kullanımının azaltacaklarını bildirdi.

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, son yıllarda kültür haline gelin muşta kullanımının azaltacaklarını bildirdi.

Çakmak, polisevinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, yeni bir birim kurarak, basın mensuplarının her saate bilgi almalarını sağlayacaklarını ifade etti.

Polis ekiplerince yapılan çalışmada, vatandaşların üzerlerinde muşta diye tabir edilen suç aletini sık kullandığını ve bunu bir kültür haline getirdiğini belirten Çakmak, "Muşta kullanımını azaltmak için polis titiz çalışacaktır. Bu konuda, çevrenin de duyarlılığı gerekmektedir" dedi.

İllerde müftülerin zaman zaman bu konuda vaazlar vererek sosyal bir duyarlılık sağlamalarının uygun olacağını ifade eden Çakmak, son dönemde yaya devriyeler ile vatandaşların cadde ve sokaklarda huzurlu gezdiklerini ve olabilecek hırsızlık olaylarına karşı da önleyici etkilerinin önemli olduğunu vurguladı.

Kars'ta son yıllarda özellikle sigara kaçakçılığı ve uyuşturucu madde vakalarının arttığına dikkati çeken Çakmak, emniyet mensuplarının titiz çalışmalarıyla sigara kaçakçılığı ve uyuşturucu maddeye karşı olumlu sonuçlar alındığını kaydetti.

- KARS

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Çakmak Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title