Haberler

Kahvaltı Yapan Çocuklar Daha Başarılı Oluyor

Güncelleme:

Diyet Uzmanı Begüm Gülçin, "Kahvaltı çocuklarda okul başarısını birebir etkileyen bir öğündür." dedi.

Kahvaltı yapan çocukların derslerinde daha başarılı olduğunu ifade eden Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Gülçin, "Kahvaltı çocuklarda okul başarısını birebir etkileyen bir öğündür. Kahvaltı yapan çocuklarda okul başarısının daha yüksek olduğu ve daha dikkatli oldukları saptanmıştır." dedi.

Tekirdağ Özel Yaşam Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Begüm Gülçin, velileri çocuklarının beslenmeleri konusunda uyarıyor.

Çocukların okula başlamasıyla birlikte ailenin beslenmedeki etkisinin azaldığını ifade eden Uzman Gülçin, "Bu yaş çocuklarında besin seçiminde ailenin etkisi azalırken çevrenin etkisi artmaktadır. Okula başlama ile birlikte dış çevreyle iletişim ile birlikte kendi başına para harcama ve gıda seçimleri ve satın alma başlar. Çocuğun parasını harcamada medya, reklamlar, arkadaş çevresi ve aile etkili olur. Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmalıyız.

Çocukla her gün okulda ne yediği konusunda konuşulmalı ve yediği yemeklerin sağlıklı olanları anlatmalıyız. Sevmediği bir besin grubu varsa seveceği formlarda, beğeneceği şekillerde sunmayı denemeliyiz. Kantinden hangi besinleri aldığını takip etmeliyiz ve zararlı ve yararlı besinleri anlatmalıyız. Fakat anlatırken; bu besin sana yasak dememeliyiz. Örneğin; Cipsi tercih etmemelisin çünkü besleyici değil ve senin büyümene katkısı yok olarak nedenleriyle anlatılmalıyız. Okulda yemek veriliyorsa okul menüleri takip etmeliyiz. Okuldaki besinleri tamamlayıcı şekilde evdeki menü planını oluşturmalıyız. Okulda sebze yemeği yenildiyse evde etli bir yemek ile protein alımını dengelenmeliyiz." dedi. Kahvaltının okul başarısının artırdığını ifade eden Gülçin, "Kahvaltı çocuklarda okul başarısını birebir etkileyen bir öğündür. Kahvaltı yapan çocuklarda okul başarısının daha yüksek olduğu ve daha dikkatli oldukları saptanmıştır. Ayrıca kahvaltı yapmayan çocuklarımız teneffüslerde abur cuburlara yönelip yanlış beslenmektedir. Çocukların kahvaltılarında peynir, zeytin, yumurta, bal, reçel, pekmez, ve tam tahıllı ekmekler, içecek olaraksa; taze sıkılmış meyve suyu ve süt tercih edilmeliyiz. Salam, sosis, sucuk gibi yağlı ve nitrit-nitrat içeriği yüksek olan besinlerin fazla tüketilmemesini sağlamalıyız." dedi.

01.10.2012 18: 56: 22

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tekirdağ Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title