Haberler

İzmir'de 1000 Yıllık Çınar Ağacına Koruma

Güncelleme:

İzmir'in Buca ilçesinde, 1000 yıllık olduğu tespit edilen çınar ağacının da aralarında bulunduğu 6 tescilli ağacı korumak için çalışma başlatıldı.

Buca ilçesinde, 1000 yıllık olduğu tespit edilen çınar ağacının da aralarında bulunduğu 6 tescilli ağacı korumak için çalışma yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin işbirliğinde, Kaynaklar'da aralarında 1000 yaşındaki çınarın da bulunduğu 6 tescilli ağacı korumak için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi ve Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı öncülüğünde devam eden çalışmalarla asırlık ağaçlar, zarar veren bakterilerden arındırılıyor ve çürüyen kısımları özel ilaçlarla tedavi edilerek kontrol altına alınıyor. Bu kapsamda böcek tahribatına maruz kalan alanlar da özel macun ile kapatılıyor. Ağaç yüzeyindeki açık kavuklar hava almayacak şekilde paslanmaz çivi, tel ve su bazlı özel alaşımla kaplanarak gövde dokusu koruma altına alınıyor. Statik olarak dengesizlik yaşayacak, çürümüş ana dallarda temel budamalar yapılıyor. Rüzgardan sıkıntı yaşayacak dallar için de çelik tellerle gergi şeklinde statik koruma yapılıyor.

Tescilli anıt çınar

Kaynaklar Merkez Mahallesi Meydanı'nda bulunan 30 metre boy ve 4 metre çapındaki anıt çınar ağacının (Kunduracı Çınarı-Platanus orientalis) yaşının 1000'e yakın olduğu biliniyor. Ağaç, Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü İzmir Başmühendisliği tarafından Eylül 1994 yılında tescillenmişti. Kaynaklar'ın simgesi olan 1000 yaşındaki Kunduracı Çınar'ı, adını içindeki kovukta ayakkabı tamirciliği yapmasından alıyor. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Ege Üniversitesi Buca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title