Haberler

İhaleye Kimse Girmeyince Öğrenciler Servissiz Kaldı

Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Aksu köyünde yaklaşık 40 öğrenci, taşıma ihalesine katılım olmaması nedeniyle evlerinden yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki okula traktör römorkunda taşınıyor İlçe Milli Eğitim Müdürü Battal Akman: "Bakanlık onayı geldikten sonra tekrar ihaleye çıkacağız ve buradaki öğrencilerimizi taşıyacağız" Köy sakinlerinden Ayhan Aksu: "Servis aracı olmadığı için ben veya traktörü olan arkadaşlarımız öğrencilerimizi okula götürüyoruz.

FARUK KARA - Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Aksu köyünde yaklaşık 40 öğrenci, taşıma ihalesine katılım olmaması nedeniyle evlerinden yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıktaki okula traktör römorkunda getirilip götürülüyor.

İlçe merkezine 57 kilometre uzaklıkta bulunan Aksu köyündeki okulda yaklaşık 200 öğrenci eğitim görüyor.  Merkez, Ecek, Kabaoğlu ve Eskiköy mahalleleri olmak üzere 4 yerleşim biriminden oluşan köydeki okula bazı öğrenciler yürüyerek, evi uzak olan bir grup öğrenci ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan ihaleye katılım olmaması nedeniyle traktör römorkunda taşınarak gidip geliyor.

Merkez Mahalle'de bulunan Aksu Köyü İlkokulu/Ortaokulu'na en uzak yerleşim yeri olan Ecek Mahallesi'ndeki veliler, çocuklarını servis aracı olmadığı için traktör römorkunda okula taşıyor. Veliler, bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşmasını istiyor.

Öğrencileri traktörle okula getiren köy sakinlerinden Ayhan Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öğrenciler, okula gitmek için römorka biniyor çünkü okul servisimiz yok. Servis aracı olmadığı için ben veya traktörü olan arkadaşlarımız öğrencilerimizi  okula götürüyoruz. Akşam çıkışta ise kim rastlarsa o da traktöre bindirip çocukları evlerine getiriyor" diye konuştu.

Evi okula uzak olan çocukların yağışlı havalarda yürümek zorunda kaldığını vurgulayan köy sakinleri, bu sorunun çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Taşıma ihalesine katılım olmadı

Koyulhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Battal Akman ise öğrencilerin taşınması için iki kez ihale yaptıklarını ancak katılımın olmadığını aktardı.

Taşıma sorunu nedeniyle öğrencileri Aksu İlkokulu'na ve ilçe merkezindeki Münire-Mustafa Aydoğdu Yatılı Bölge Okulu'na (YİBO) yerleştirdiklerini bildiren Akman, velilerin çocuklarını köye uzak olması nedeniyle YİBO'ya vermek istemediklerini kaydetti.

"Yerel imkanlarla çözüm bulmaya çalışacağız"

Velilerin, köydeki öğrencilerin taşımasını, yeme ve içmesini kendilerinin karşılayacağını söylediğini belirten Akman, şunları kaydetti:

"Aksu köyü Kabaoğlu Mahallesi normalde taşıma kapsamında değildi. Bölgemiz deprem fay hattında olduğu için Kabaoğlu Mahallesi'ndeki ilkokula eylül ayında yıkım kararı çıktı. İhale süreçleri de bu dönemde tam anlamıyla bitmişti. İhale süreci bittiği için burayı ihale etmek amacıyla valilikten olur aldık. Bakanlık onayı geldikten sonra tekrar ihaleye çıkacağız ve buradaki öğrencilerimizi taşıyacağız. Eğer ihaleye yine giren olmazsa öğrencilerimizi YİBO'ya yerleştireceğiz ya da yerel imkanlarla çözüm bulmaya çalışacağız. Taşıma yönetmeliğine göre yapacağımız ihale olmazsa yerel imkanlarla, belediye olsun, Sosyal Yardımlaşma Vakfı olsun kaynak aktararak çocukları mağdur etmeyeceğiz."

Kabaoğlu ve Eskiköy mahallerindeki öğrencilerin taşınması için Milli Eğitim Bakanlığından gelecek onayı beklediklerini dile getiren Akman, "Diğer mahalleler için ihaleleri yaptık ama ihalelere giren olmadığı için kanunen bir şey yapamıyoruz. Köy ilçe merkezine 57 kilometre uzaklıkta olduğu için ihaleye katılan olmuyor" dedi. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Koyulhisar Eskiköy Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title