Haberler

Geka Yönetimi Muğla'da Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetim kurulu toplantısı Muğla'da yapıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetim kurulu toplantısı Muğla'da yapıldı.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe başkanlığındaki toplantıya, Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, toplantıda ajansın geride kalan 6 aylık dönemin değerlendirmesinin yapılacağını, önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi planladıkları proje ve faaliyetlerin görüşülmesinin ardından yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katılım hakkında da görüşlerin alınacağını dile getirdi.

Kocatepe, Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında son dönemde başvurusu yapılan projelerle ilgili nihai kararın verileceğini belirterek, "Ajansımızın şubat ayı içinde ilan ettiği 25 milyon lira bütçeli 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamındaki Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programlarında desteklenecek projeler ile ilgili değerlendirme sonuçları karara bağlanacak" dedi.

Ajansa sunulan toplam 165 proje ile programlar kapsamında GEKA'dan talep edilen destek tutarının 70 milyon olduğuna işaret eden Kocatepe, şöyle konuştu:

"Bu projeler ile öngörülen toplam yatırım teklifi tutarı da 130 milyon lira. Değerlendirme süreci tamamlanan programlarımızda ise Güney Ege Bölgesi'nde alternatif turizmin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacını taşıyan Alternatif Turizm Mali Destek Programı kapsamında kar amacı güden şirketler tarafından 50 proje ve kar amacı gütmeyen kurumlar tarafından da 64 proje başvurusu yapıldı. 114 proje başvurusu ile 87,2 milyon liralık yatırım talebi alınmış, bu potansiyel yatırım miktarının 45,7 milyon lirası GEKA'dan talep edilmiştir."

Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında 24 proje başvurusu yapıldığını anlatan Kocatepe, şunları söyledi:

"Bu program kapsamında sunulan projelerde de ajanstan talep edilen miktar 10,2 milyon lira olmuştur. Projelerin toplam maliyet değeri 19,5 milyon liradır Bölgemizde yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik tasarlanan Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı için yapılan başvuruların toplam yatırım miktarı 23,3 milyon lira olup, 12,9 milyon lirası ajansımızdan talep edilmektedir. 15 Mayıs 2015 tarihinde başvuru süreci tamamlanarak değerlendirmelerinin başladığı proje teklif çağrısında ön inceleme, bağımsız değerlendirici ve değerlendirme komitesi aşamaları tamamlanmıştır."

Kaynak: AA / Yerel

Şükrü Kocatepe Güney Ege Denizli Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title