Haberler

Eskişehir Fatih Fen Lisesi Uluslararası Bilim Yarışmasında 'Fizik Projeleriyle' ödül aldılar

Güncelleme:

Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri 'Uluslararası Bilim Yarışmasında' 'Fizik Projeleriyle' ödül aldılar ve Eskişehir'in gururu oldular.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri 'Uluslararası Bilim Yarışmasında' 'Fizik Projeleriyle' ödül aldılar ve Eskişehir'in gururu oldular.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri; 'Akıllı Enerji Kaynakları ve Covid-19' ile mücadeleye yardımcı olacak yeni yöntemler geliştirdikleri 'Fizik Projeleriyle', Meksika ve Endonezya'da yapılacak 'Uluslararası Bilim Yarışmalarında', ülkemizi temsil edecekler.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi Uzman Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cengiz Arsu, "Uluslararası Bilim ve Sanat Yarışması'na (Buca IMSEF International Music, Science, Energy, Engineering Fair) 'Fizik' alanında danışmanlığını yaptım. Eskişehir Fatih Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Umut Şahan ile, 10. sınıf öğrencisi Alperen Karagöz'e, final aşamasında 'Jüri Özel Ödülü' verildi. Meksika ve Endonezya'da yapılacak 'Uluslararası Bilim Yarışmaları'nda; 'Fizik' alanındaki projeleriyle ülkemizi temsil edecekler. Projeler, İngilizce olarak hazırlanmıştır ve projelerin sunumları da İngilizce olarak yapılmıştır. 'Tıp ve Sağlık Teknolojileri' temalı fizik projelerinin amacı; Covid-19 ile mücadeleye yardımcı olacak yeni yöntemler geliştirmektir. 'Akıllı Enerji Kaynakları' temalı fizik projelerinin amacı ise; dünyadaki enerji sorununa pandemi döneminde çevreci çözümler üretmektir" dedi.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi Uzman Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Cengiz Arsu, "Uluslararası Bilim ve Sanat Yarışması' kapsamında (Buca IMSEF International Music, Science, Energy, Engineering Fair); fizik, kimya, biyoloji, matematik-bilgisayar, enerji-mühendislik ve müzik-piyano kategorilerinde düzenlenen yarışmaya, uluslararası toplam 856 proje başvuru yaptı. Uzman akademisyenler tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda; Türkiye'nin 31 şehrinden 72 okulun projesi ile beraber, 26 ülkeden toplam 166 proje finale kaldı. Online olarak yapılan çevrim içi yarışmada; 498 genç, yarışma heyecanı yaşadı. Online olarak yapılan çevrim içi yarışmada alınan ödüller, Fatih Fen Lisesi'ne gönderilecektir." dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Fatih Yerel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti?
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title