Haberler

Düren Kardeş Kent İtfaiyesi Ereğli'de

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin kardeş kentlerinden Düren'in Belediye İtfaiye Teşkilatı mensuplarından oluşan bir heyet, kardeş kent etkinlikleri kapsamında bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak amacıyla ilçeye geldi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin kardeş kentlerinden Düren'in Belediye İtfaiye Teşkilatı mensuplarından oluşan bir heyet, kardeş kent etkinlikleri kapsamında bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak amacıyla ilçeye geldi.

İki kentin belediyesi arasında imzalanan kardeş kent protokolü kapsamında düzenlenen faaliyetlerden biri olan ziyaretler kapsamında, Kdz. Ereğli İtfaiye Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi alacak olan heyete, Düren Belediyesi İtfaiye Müdürü Johannes Rothkranz başkanlık etti. Rothkranz ve beraberindekiler Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret ettiler, yaklaşık yarım saat süren ziyarette Başkan Posbıyık konuklarını makam odasına ağırladı. Ziyarette konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, Alman kardeşlerini kentte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Karadeniz Ereğli'ye, kardeş kentinize hoş geldiniz. Biz Düren Belediye Başkanı ve Düren halkını çok seviyoruz. Düren kenti ile her geçen ilişkilerimiz en iyi şekilde devam ediyor. Projelerimizi de sürdürüyoruz. Düren İtfaiyesi çalışanlarını da kucaklama ve kentimizde ağırlama fırsatı bulduğumuz için çok mutlu olduk" dedi.

Kdz. Ereğli'nin Düren'den farkı olmadığını, konuklarının da ilçede istedikleri gibi hareket etmelerini istediklerini belirten Posbıyık, "Türklerin en önemli özelliği misafirperverliği. Bu duygu içinde kardeşlerimizi ilçemizde görmekten çok mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu ziyaretlerin ilerleyen dönemlerde daha sık olmasını diliyorum. Birbirimizi daha yakından tanıyıp kültürlerimizi birbirimize tanıtalım, istiyorum" diye konuştu.

Düren Belediyesi İtfaiye Müdürü Johannes Rothkranz da konuşmasında, kardeş kentlerinde bulunmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerini ilçeye davet eden belediye yetkililerine teşekkür etti. Rothkranz, Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını ve aldıkları bilgiler ışığında Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Teşkilatı ile kendileri arasında çok farklar bulunmadığını gördüklerini söyledi. İki teşkilat arasında teknik konularda bilgi alışverişi yapmak istediklerini kaydeden Rothkranz, ilçeye gelmeden geçtikleri yerleşim birimleri ile Kdz. Ereğli'yi kıyaslama fırsatı bulduklarını, Kdz. Ereğli'nin gerek konumu gerekse de özelliği bakımından gelişmiş ve farklı bir şehir olduğunu gördüğünü belirterek, "Karadeniz Ereğli'ye geldiğimiz ilk saatten bu yana belediye yetkililerinin bize gösterdiği yakın ilgiye minnettarız. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz" dedi.

Ziyaretin sonunda Düren Belediyesi İtfaiye Müdürü Johannes Rothkranz, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a çeşitli hediyeler takdim ederken, Başkan Posbıyık da, Alman konuklarına Karadeniz Ereğli ile özdeşleşen çeşitli hediyeler takdim etti. Düren Belediyesi İtfaiye Müdürü Johannes Rothkranz, beraberindekiler daha sonra birlikte, Ereğli İtfaiyecileri ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (ERİDAK) yerinin açılış törenine katıldı. Derneğin bulunduğu Cumhuriyet Halkevi'nde düzenlenen törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Yalçın Enç'in yanı sıra, Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları Cevat Aydın, Etem Özdemir ve Atike Önder, Belediye Daire Müdürleri, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Bilal Cin, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Müdürü Barış Fidan, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, bazı muhtarlar, itfaiyeciler ve gönüllü itfaiyeciler katıldı. Düzenlenen törende konuklara hitaben bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, 2010 yılında başlatılan Gönüllü İtfaiyecilik projesinin başarıyla devam ettiğini hatırlatarak 3. grup eğitimini başarıyla tamamlayan 28 kişi ile birlikte 77 gönüllü itfaiyeci yetiştirdiklerini belirtti. Ateş, 23'ü bayan olan gönüllülerin, itfaiyenin yetişemediği yerlerde doğal afetlere başarıyla müdahale edeceklerine inandıklarını kaydederek, aynı gönüllülerle bir araya gelip ERİDAK'ı kurmaya karar verdiklerini söyledi. Van depreminin, ERİDAK'ın oluşturulmasında payı olduğuna dikkat çeken Muhammet Ali Ateş, derneğin kurulmasında maddi-manevi katkılarda bulunan başta Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve iş adamlarına teşekkür etti.

Ateş'in konuşmasının ardından Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından itfaiye teşkilatı mensupları için düzenlenen ilk yardım kursunu başarıyla tamamlayan 30 personel ile Gönüllü İtfaiyecilik kursunun 3. grup eğitimlerini tamamlayan 28 gönüllü itfaiyeciye sertifikaları, protokol üyeleri ve davetliler tarafından takdim edildi. Gönüllü itfaiyecilerin hep birlikte söylediği and ayakta alkışlandı.

Sertifikaların takdim edilmesinden sonra itfaiye teşkilatı personelinin iple tırmanma ve iple inme gösterisi ile arama-kurtarma köpeğinin gösterisi ilgiyle izlendi. Program, ERİDAK'ın açılışı ve kokteyl ile sona erdi.

(HH-

07.05.2012 18: 03: 40

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Posbıyık Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title