Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(28.11.ADANA Oto Motor Tamircileri Esnaf Odası, Oto Elektrikçiler ve Oto Kaportacılar Esnaf Odası'nın işbirliğiyle yaptırılan Oto Sanayi Sitesi'nde kura çekimi ile hak sahiplerinin kullanacağı işyerleri belirlendi.)

(28.11.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Oto Sanayi'de kuralar çekildi

ADANA Oto Motor Tamircileri Esnaf Odası, Oto Elektrikçiler ve Oto Kaportacılar Esnaf Odası'nın işbirliğiyle yaptırılan Oto Sanayi Sitesi'nde kura çekimi ile hak sahiplerinin kullanacağı işyerleri belirlendi. Adana merkez Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi Meyna Fabrikası sahasında yaptırılan Oto Sanayi Sitesi'nin kura çekimine esnaflar, eş ve çocukları ile birlikte katıldı. Oto Motor Tamircileri Esnaf Odası ve Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Doğan, Yeter İnşaat'a ait 85 dönüm arazi üzerinde kurulan ve 40 milyon TL'ye mal olacak, 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği sitenin temelinin 25 Nisan 2012'de yapılan atıldığını söyledi. Doğan, her biri 170 metrekare olan 350 dükkandan 300'nün satıldığını, inşaatın 2013 yılı mart ayında tamamlanarak, işyerlerinin hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını kaydetti.

ADANA,(DHA)

///////////////

Vali Güzeloğlu'dan yatırımcıya çağrı

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, turizm yatırımcılarını kente yatırım yapmaya çağırdı. Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) meclis toplantısında konuşan Vali Güzeloğlu

turizm konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi. 17'nci Akdeniz Oyunları'nın 2013'de Mersin'de yapılacağına dikkat çeken Vali Güzeloğlu "2020 Dünya Narenciye Kongresi'nin de Mersin'de yapılması kararlaştırıldı. 4 yılda bir yapılan bu dev organizasyona 100'ü aşkın üretici ülke katılım sağlayacak. Mersin, her alanda birçok potansiyeli barındırıyor. Bu nedenle de yatırımcıları Mersin'e yatırım yapmaya çağırıyoruz" dedi.

Ovacık ve Kargıcık'ın 2013 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yatırıma dönük ihaleye açılacağını belirten Güzeloğlu, Narlıkuyu dahil olmak üzere kıyıdaki merkezlerin çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu anlattı. Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi ile Karboğazı Kış ve Kayak Turizmi Projesi'nin bütünsellik içerisinde METAB'ın ilgi alanında yer aldığına ifade eden Güzeloğlu, "Bu iki projemiz tamamlandığında ülkemizi turizmde farklı bir boyuta taşıyacaktır. Mersin'i ve taşıdığı turistik değerleri tanıtmak adına uluslararası fuarlara katılım sağlıyoruz. Mersin'in tanıtımına dönük tüm organizasyonlarda yer alıyoruz" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(28.11.2012, FOTOĞRAFLI)

////////

Girişimcilere sertifika

MERSİN'in Silifke ilçesinde KOSGEB ve Girişimci Kadınlar Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi. Ticaret Sanayi Odası'nda yapılan

sertifika törenine Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve eşi Yasemin Damatlar, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Gani Coşkun ve diğer ilgililer katıldı.

Törende konuşan Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun, Silifke'de kadınların istihdam edilmesi ve ekonomik hayatta aktif rol alması için çalıştıklarını söyledi. Altun "Daha yolun çok başında olmamıza rağmen yine de bu amaç doğrultusunda belli bir yol kat etmeyi başardık. Bir hayalle başlayan bu serüvenimiz bir amaca bir ideale bir hayat felsefesine dönüştü. Silifke'de bundan sonra kadınlar açısından hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Daha güçlü, daha etkili, sosyal ekonomik ve siyasi hayatta daha etkin kadınlar göreceksiniz" dedi.

Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Gani Coşkun ve KOSGEB İl Müdürü Mehmet Yılmaz da birer konuşma yaparak sertifika alanları kutladı. Konuşmaların ardından 30 girişimci adayına sertifikaları verildi.

Mehmet Okur (SİLİFKE) (DHA)

(28.11.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Kozan'a 200 yataklı hastane

kaliteli sağlık hizmeti alacağını kaydetti. Ünüvar yeni hastanenin 2012 yılının mayıs ayında hizmete açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

///////////////////

Ulaşım zammına protesto

ADANA'da Halkevi üyeleri, belediye otobüsleri, metro ve dolmuş ücretlerine yapılan zamları protesto etti. Adana Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup, 'Ulaşım haktır satılamaz', 'Zamlar geri alınsın', 'Zihni Aldırmaz, kent kartım dolmaz' diye sloganlar attı. Güvenlik görevlileriyle eylemciler arasında belediye önünde eylem yapıp yapamayacaklarına ilişkin kısa süreli gerginlik yaşandı. Herhangi bir müdahalede bulunulmayan eylemciler adına konuşan Adana Halkevi Sözcüsü Özlem Yalçınkaya, "Zamlar geri alınana kadar mücadelemiz sürecek. Zamlara sessiz kalmayacağız" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)

(28.11.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Zeytin üreticileri hasattan umutlu

OSMANİYE'de zeytin üreticisi bu yıl hasada umutlu başladı. Zeytin ağacı sayısının son yıllarda hızla arttığını belirten Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Recai Alibekiroğlu, 2001 yılında 11 bin 600 dekar olan zeytinlik alanlarının, bu yıl 102 bin dekarda toplam 2 milyon 853 bin adet ağaca ulaştığını söyledi.

Geçen yıla göre üreticinin bu yıl daha umutlu olduğunu ve 65-70 bin ton rekolte beklendiğini belirten Alibekiroğlu, şöyle konuştu: "Zeytinlerimizin bir kısmı siyah, bir kısmı yeşil olduğundan olgunlaşan yani siyahlaşan zeytinlerin aradan seçilerek toplanması gerekiyor. Mümkünse hasadı iki defada yapmakta fayda var. Kalibre dediğimiz numaralanma yöntemiyle iriliğine göre seçerek, zeytini daha iyi fiyata, yağdan daha karlı satabilmemiz mümkün. Dördüncü kalibre zeytin 1 lira, üçüncü kalibre zeytin 1.5 lira, ikinci kalibre zeytin 2 lira, birinci kalibre zeytin 2.5 lira ve sıfır kalibre dediğimiz en iri zeytin ise 3 liradan alıcı buluyor."

ZEYTİN SEÇİLEREK DEĞERLENDİRİLMELİ

Zeytinin seçilerek değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Alibekiroğlu, ürünün iyisinin sofralık, geriye kalanların ise yağlık zeytin olarak değerlendirildiğini kaydetti. Osmaniye'de çiftçilerin rekabeti seven, yenilikçi ve çalışkan insanlar olduğunu kaydeden Alibekiroğlu şöyle dedi: "Çiftçimiz sayesinde zeytincilik alanında Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgesi olduk. Davet ettiğimiz, Türkiye'nin ihracat devi markalar, zeytinini Osmaniye'den temin ediyor. Çoğunun pazarlığı halen devam ediyor. Tarla tarla dolaşıyorlar."

Son yıllarda Osmaniye'de zeytincilik konusunda yaşanan gelişmeleri, zeytinde marka haline gelen bölgelerin örnek alınmasına bağlayan Alibekiroğlu, "Valimiz Celalettin Cerrah ve Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileriyle Ege Bölgesi'nde birçok yer gezdik ve bize örnek olacak çalışmaları yerinde gördük. Oraları görmeden zeytinciliği geliştirmeye çalışsaydık, deneme yanılma yöntemiyle doğru yöntemleri bulmaya çalışacaktık ve uzun yıllarımızı alacaktı. Dip zeytinlerden kokulu sabunlar yapıldığını, çekirdeğin dahi değerlendirildiğini gördük. Zeytinin posasından, yakıt ve gübre elde ediliyor. Bu yıl yeni kurulan işletmelerde biz de bu ürünleri değerlendireceğiz."

MARKALAŞMA ÇALIŞMALARI

Zeytinde markalaşma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Alibekiroğlu, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (DOĞAKA) sunulmak üzere kırsal kalkınma projelerinin hazırlandığını, böylece ürünün daha modern ve kaliteli tesislerde değerlendirileceğini söyledi.

Yetiştirilen zeytinin kentte işlenmesinin önemini de vurgulayan Alibekiroğlu, "Zeytinimizi burada işlersek, hem para burada kalacak, hem kendi bünyemizdeki her tesiste 20-25 kişi çalışacak. Kursiyerler çalıştıracağız. İş-Kur'un verdiği desteklerden faydalanacağız. Kalifiye eleman yetiştireceğiz ve bölgede hızlı bir ustalaşma olacak" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(28.11.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Hatay Emniyet Müdürlüğü'nden gazetecilere kahvaltı

HATAY Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi kentte görev yapan basın mensupları için Polisevi'nde kahvaltı verdi. Kahvaltıya Emniyet Müdür Yardımcısı İzzettin Emre, Güvenlik Şube Müdürü Numan Şahapoğlu, komiserler Hakan Bağdemir ve Murat Dinçarslan ile basın mensupları katıldı. Emniyet Müdür Yardımcısı İzzettin Emre, kahvaltıda yaptığı konuşmada polis ve basının birlikte çalıştığını, bu nedenle sorunları birlikte yaşadıklarını söyledi. Hatay'ın huzurlu bir kent olduğunu ancak zaman zaman bazı olaylar yaşandığını belirten Emre "Burası gerçekten bir medeniyetler kentidir. Burada insanların yıllarca birlikte, kardeşçe bir arada yaşadığını biliyoruz. Hatay insanı gerçekten güvenlik güçlerine karşı her zaman saygılı. Aynı saygıyı bizim meslektaşlarımız da vermekteler. Bu nedenle burada basın mensuplarıyla huzur ve sıkıntıyı birlikte yaşıyoruz" dedi.

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)

(28.11.2012 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Silifke Mersin Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title