Haberler

Çamurdan Oyuncak Aşkı Sayesinde Heykeltıraş Oldu

Edirne'de yaşayan bir çocuk annesi öğretmen Emel Benzet, çamurdan oyuncak aşkı sayesinde heykeltıraş oldu.

Edirne'de yaşayan bir çocuk annesi öğretmen Emel Benzet, çamurdan oyuncak aşkı sayesinde heykeltıraş oldu.

Benzet'in (38) yaptığı birçok heykel Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki meydanlarda sergileniyor.

Benzet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının köy öğretmeni olması nedeniyle çocukken çok oyuncağı olmadığını söyledi. Kendisinin de bir köyde doğup büyüdüğünü belirten Benzet, şöyle konuştu:

"Köyümde çamurla çok haşır neşir oldum. Çocukken oyuncaklarımın tamamına yakınını kendim yapıyordum. Çocukluğumdan getirdiğim bu aşk bana yaratıcılık kazandırdı. Bu yaratıcılığı bugüne kadar bu aşkla taşıdım. Liseden sonra güzel sanatlara adım attım ve resim bölümünü okudum. Oradan çıktıktan sonra yurtdışı maceram oldu. Yurtdışından döndükten sonra resimden oldukça tat almıştım ancak heykeli çok seviyordum. Doğadaki çamura çocukluğumdaki gibi şekil vermek beni çok mutlu ediyor."

Benzet, çok sayıda heykel yaptığını ve bu heykellerin farklı şehirlerdeki meydanlarda sergilendiğini dile getirdi.

Heykellerini yaşantısından yola çıkarak yaptığını vurgulayan Benzet, şöyle devam etti:

"Mesela kiraz çalan çocuklar heykelim var. Bu benim de çocukluğumda yaşadığım bir olay. Herkesin yaşadığı bir olaydır bu. Kırklareli'nin bir bahçesinde kiraz çalıp dededen kaçan çocukların heykelini yaptım. Üzüm toplayan insanlar var. Etrafımda gördüğüm, yaşadığım insanların, yaşantıların heykellerini yapıyorum."

Benzet, heykellerinin sergilenmesinden büyük onur ve gurur duyduğunu, birçok heykelinin açılışına da gitmediğini aktardı.

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title