Haberler

Büyükşehir Belediyesi'nden En Çevreci Filoya Yeni Atölye

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sürekli yenilenen ve genişleyen, toplu taşıma filosuna, Türkiye'nin en büyük atölyesini inşa etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, sürekli yenilenen ve genişleyen, dünyanın en büyük çevreci toplu taşıma filosuna, Türkiye'nin en büyük bakım-onarım atölyesini inşa etti. Yakın bir zamanda Hipodrom Caddesi üzerindeki mevcut yerinden taşınacak atölyede, aynı anda 48 otobüsün bakım ve onarımı yapılabilecek.

Macunköy 2. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan eski hangarları, kendi kaynaklarıyla son teknolojilerin kullanıldığı, iş sağlığı ve güvenliği açısından daha iyi koşulların oluşturulduğu atölyelere çeviren EGO, kuruluşa ait otobüslerin bakım ve onarımlarını artık daha hızlı, daha güvenli ve daha ekonomik bir şekilde yapacak.

Türkiye'deki en büyük otobüs bakım onarım atölyesine kavuşan EGO, bu modern tesiste aynı anda 48 otobüsün tamir, bakım-onarım işlerini gerçekleştirebilecek.

Vatandaş memnuniyetini en üst seviyede tutarak giderleri azaltmak ve gelirleri artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüklerini dile getiren EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, dünyanın en büyük doğalgazlı ve çevreci filosuna sahip olduklarının altını çizerek, "Ankaralılara toplu taşımayı cazip kılmak için var gücümüzle çalışıyor, sürekli yeni projeler uyguluyoruz" dedi.

Bu kapsamda, filoda bulunan her otobüse bir araç kimliği oluşturduklarını ifade eden Tahiroğlu, kısa bir süre sonra Hipodrom Caddesi üzerindeki yerinden Macunköy'e taşınarak hizmete açılacak yeni atölyede bakım, onarım ve tamir gibi işlerin son teknoloji ile yapılacağını kaydetti.

OTOBÜSLERE ELEKTRONİK BAKIM

Otobüslerin bakım onarım süreçlerini, yeni atölyede elektronik ortamda takip edebileceklerini belirten Tahiroğlu, şu bilgileri verdi:

"Filomuzdaki 1140 tanesi doğalgazlı yaklaşık 2000 araç, her gün trafiğe çıkıyor. Bir otobüs ortalama günde 400, ayda 10 bin kilometre yol gidiyor. Dolayısıyla her 45 günde bir otobüslerimiz bakıma alınıyor. Araç kimliği sayesinde bir otobüsün hangi arızaları verdiği, ne zaman bakıma alındığı, bakımda hangi işlemlere tabi tutulduğu, parça değişimi yapılıp yapılmadığı, hangi parçaların değiştiği, bakımın hangi personel tarafından yapıldığı, bakımın maliyeti ve bir sonraki bakımının yapılacağı tarih gibi süreçleri rahatlıkla takip edebiliyoruz. Atölyedeki merkezi sistem ile tek bir noktadan tabancalarla yağ, yakıt, hava ikmali sağlayabiliyoruz."

Otobüslerden alınan atık yağların bir merkezde toplanarak çevreye zarar vermemesi için gerekli yerlere teslim edildiğini belirten Tahiroğlu, "Lokanta, mescit, dinlenme alanları, eğitim salonlarının bulunduğu, hava filtreleriyle sağlıklı koşulların oluşturulduğu atölyelerimizde personelimizin de rahatını ön planda tuttuk" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title