Haberler

Bursa haberleri... Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz: "Aynı Hatalar Yapılarak Farklı Sonuçlar Beklenemez"

Güncelleme:

Bursa haberi: Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen Güzelyalı Revizyon Uygulama İmar Planları'nda mahkemenin iptal gerekçelerinin ortadan kaldırılmadığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Maalesef Büyükşehir’in bu planlarının yeniden iptal olması kaçınılmazdır. Aynı hatalar yapılarak farklı sonuçlar beklenemez” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen Güzelyalı Revizyon Uygulama İmar Planları'nda mahkemenin iptal gerekçelerinin ortadan kaldırılmadığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Maalesef Büyükşehir'in bu planlarının yeniden iptal olması kaçınılmazdır. Aynı hatalar yapılarak farklı sonuçlar beklenemez" dedi.

Mudanya Belediyesi tarafından hazırlanan ve onaylanan Güzelyalı 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nın ardından Büyükşehir Meclisi'nce hazırlanan 1/5000 ölçekli plan, meclis gündemine geldi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz konu hakkında, "Planları hazırlarken bizim amacımız, yeniden mağduriyet yaşanmaması ve mağdur sayısının artmamasıydı. İlgili kurum görüşleri ve yasalar ne gerektiriyor ise onlar yapıldı. Daha önce 5 kez mahkeme tarafından iptal edilen Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan planlarda yine aynı hatalar yapılmıştır. Başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olmak üzere olumsuz kurum görüşleri dikkate alınmamıştır" açıklamasında bulundu.

Askı itirazlarının değerlendirilmediğine dikkati çeken Türkyılmaz, "Ruhsat sorununun çözülebilmesi için kanun ve yönetmelikler çerçevesinde ilgili kurumların görüşlerine uyularak plan çalışmasının yapılması gerekiyordu. Mahkeme iptal gerekçeleri de ortadan kaldırılmamıştır. Geçmişte imara açılan yerlerle ilgili yasal bir dayanak oluşturulmamış ve kesin bir çözüm getirilmemiştir. Maalesef Büyükşehir'in bu planlarının yeniden iptal olması kaçınılmazdır" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Hayri Türkyılmaz Güzelyalı Mudanya Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title