Haberler

Bolu'da Kadınlardan "Bayat Ekmek Menüsü"

Bolu Belediyesinin başlattığı kampanyayla Halk Eğitim Merkezi aşçı yardımcılığı kursuna katılan ev kadınlarının bayat ekmeklerden hazırladığı 10 çeşit yemek ve tatlı tanıtıldı.

Bolu Belediyesinin başlattığı kampanyayla Halk Eğitim Merkezi aşçı yardımcılığı kursuna katılan ev kadınlarının bayat ekmeklerden hazırladığı 10 çeşit yemek ve tatlı tanıtıldı.

Halk Eğitim Merkezi ile Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce Kılıçarslan Mahallesi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen etkinlikte kursu bitiren 10 kadın, "Bayat Ekmek Kampanyası"na destek olmak için yemek ve tatlılar hazırladı.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve davetlilere, ekmeklerden yapılan yemekler ikram edilerek bunların hazırlanışlarıyla ilgili bilgiler aktarıldı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk toplumunda çok fazla tüketilen ekmeğin ayrı bir değere sahip olduğunu söyledi.

Toplumun bazı kesimi yiyecek ekmek bulmakta zorlanırken israfın önüne geçilmesinin çok önem taşıdığını anlatan Yılmaz, şunları belirtti:

"Belediye olarak bu doğrultuda kampanya düzenledik. Halk Eğitim Merkezindeki kursa katılan kadınlarımız da ekmeklerin farklı şekilde nasıl değerlendireceğini bize yaptıkları yemek ve tatlılarla gösterdi. Kentte ayda 2 bin 500 kilogram ekmeğin çöpe gitmesini engellemek istiyoruz."

Yılmaz, birçok yerde bayat ekmek toplama noktaları oluşturarak bunları değerlendirdiklerini, ekmeklerin çöpe gitmesini engellemek istediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Alaaddin Yılmaz Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title