Haberler

Biyolojik Çeşitlilik-Biyokaçakçılık ve Doğa" Konulu Yarışma

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Bulut: "Biyokaçakçılık vakaları son zamanlarda Artvin, Rize ve Doğu Karadeniz'de sıkça karşımıza çıkıyor"

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü tarafından ortaokul, lise ve dengi okullar arası düzenlenen "Biyolojik Çeşitlilik-Biyokaçakçılık ve Doğa" konulu resim, şiir, kompozisyon ve öykü yarışmasının ödül töreni yapıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz,  İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve yarışmacılar katıldı.

Mustafa Bulut, törende yaptığı konuşmada, bütün Avrupa'nın bitki örtüsünün ve hayvan çeşitliliğinin yüzde 75'inin Türkiye'de yaşandığını söyledi.  Anadolu Coğrafyasının biyoçeşitlilik bakımından zengin bir alt yapıya sahip olduğunu ifade eden Bulut, "Ülkemizde yaklaşık olarak 3 bin civarında endemik bitki ve hayvan türü yaşamaktadır. Buda yaklaşık 12 bin bitkinin yaşadığı Avrupayı düşündüğümüz zaman Anadolu'nun dünyanın en önemli biyolojik zenginlikleri barındırdığını bize gösteriyor" dedi.

Bulut, Rize'de yaklaşık 89 endemik bitki olmak üzere bin 522 çeşit damarlı bitki yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Rize'de, aynı zamanda 178 tane yaban hayvanının yaşadığını bilmekteyiz. Sahip olunan biyoloji çeşitliliğin korunması en az varlığı kadar önemlidir. Ülkemizin biyoloji çeşitliliğini zaman zaman bölgemizde yaşanan vakalarda da duyuyoruz. Bu çeşitliliği yurt dışına kaçırmak isteyen kötü niyetli insanları yakalıyoruz. Yurt içinde de biyolojik çeşitliliğimize bilerek veya bilmeyerek zarar veren insanlarla karşılaşıyoruz. Biyokaçakçılık vakaları son zamanlarda Artvin, Rize ve Doğu Karadeniz'de sıkça karşımıza çıkıyor. Biyokaçakçılık ülkemizde bir kabahattır. Biyokaçakçılığın mutlaka suç olması gerekiyor."

Konuşmaların ardından, yarışmanın şiir dalında birinci olan Büşra Erdem, kompozisyon dalında birinci olan Bilal Erkut, öykü dalında birinci olan Reyhan Yurtman ve resim dalında birinci olan İsak Masar Kanbur'a protokol üyelerince ödülleri verildi. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz Mustafa Bulut Artvin Yerel Haberler

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 23 Mayıs Perşembe Survivor yeni bölüm! SURVİVOR İKİNCİ ELEME ADAYI KİM? Survivor 2024 All Star'da 2. gitme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? 6-8 EKİM OLAYLARI NE? Kobani olayları ne zaman oldu, kaç kişi öldü, olay ne? Öğretmen il içi atama sonuçları! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title