Haberler

Bilgi ve Hikmet Derneğinden, Ankara Olayı Açıklaması

Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği tarafından Ankara’da yaşanan patlama ve Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi’nin küçük gelinlerle ilgili olarak astığı afişlere tepki gösterdi.

Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği tarafından Ankara'da yaşanan patlama ve Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi'nin küçük gelinlerle ilgili olarak astığı afişlere tepki gösterdi.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına dernek üyeleri ve vatandaşlar katılırken, basın açıklaması Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği adına İhsan Altun tarafından okundu. Altun, "Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi'nin çocuk gelinlerle ilgili billboardlarında Müslüman imajının olumsuz temsil edilmesi kabul edilemez. Çocuk gelinlerle mücadele adına böylesi büyük ve yaygın bir sorunun İslam kimliği ile özleştirilmesini asla mazur görülemez buluyor ve lanetliyoruz. Söz konusu karikatürün İslam karşıtı sitlerde İslama hakaret maksadıyla kullanılan bir karikatür olmasın olayın vahamiyetini artıran bir durumdur. Büyük bir çoğunluğu dindar olan ve peygamber gibi hassas bir değerle ilgili aşağılayıcı bir üslup hepimizi derinden üzmüştür. İslam'ın esenlik dini olması ve geldiği günden itibaren kadın hakları ve yaşan değerleriyle ilgili yaptığı devrim niteliğinde yeniliklerin göz ardı edilerek yerel örf ve geleneklerin İslam mal edilmesi kabul edile bilir bir durum değildir. İslam coğrafyasında ve bölgemizde oluşturulmak istenen kaos ortamına zemin hazırlayan ve destek sunan bu tür eylem ve kışkırtıcı çabaları kınıyoruz" şeklinde konuştu. Ankara'da, yaşanan olaylara da değinilen basın açıklamasında, açıklamayı okuyan Altun, "10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da, yaşanman 100 kişinin öldüğü yüzlerce insanın yaralandığı patlamada ölenlere rahmet yaralıları acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin sürüklenmek istediği kaos ortamından biran önce çıkarılması için sorumluların derhal yakalanıp yargı önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz. Memleket olarak yaşadığımız bu acı halen tazeliğini koruyorken, Diyarbakır'da, Yenişehir Belediyesi'nde yaşanan karikatür olayı ile karanlık güçler memleketimizi Suriye gibi bir iç çatışmaya doğru sürüklemek ve bir kaos ortamı oluşturmak istemektedir. Bu tür eylemler farklı düşüncelere sahip olan halkların bir arada yaşama becerisini ortadan kaldırmaya dönük çabalardır. Halkımızı bu tür kutuplaştırıcı, ötekileştirici çatıştırmaya yönelik çabalara karşı sağduyulu olmaya davet ediyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Basın açıklaması sonrasında basın açıklamasına katılan katılımcılar, olaysız bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Yenişehir Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title