Haberler

Besni'de Türk Bayrağının İndirilmesi Protesto Edildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri bölgede gönderden Türk Bayrağı’nın indirilmesi, Adıyaman’ın Besni ilçesinde protesto edildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde askeri bölgede gönderden Türk Bayrağı'nın indirilmesi, Adıyaman'ın Besni ilçesinde protesto edildi.

Besni ilçesinde Türk Eğitim-Sen Üyeleri tarafından Mehmet Erdemoğlu Parkı önünde Türk Bayrağı'nın indirilmesiyle ilgili protesto gösterisi düzenlendi. Düzenlenen protesto gösterisine Adıyaman Türk Kamu-Sen İl Başkanı Şemseddin Ağır, Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Unuturum, Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Ertaş, Türk Eğitimsen İlçe Başkanı Fuat Akdeniz, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Türk Kamu-Sen Adıyaman İl Başkanı Şemseddin Ağır tarafından okunan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Bayrak, bir milletin varlığının ve bağımsızlığının sembolü, tarihinin hatırasıdır. Bayrağın değeri, yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçülür. Türk bayrağı dışında rengini, milletinin kanından almış başka bir bayrak yoktur. Askeri olarak bayrak ve sancağına hakaret edilmesine göz yummak, en büyük milli şerefsizlik olarak kabul edilmiştir. Bayrağın kutsallığı, savaş meydanında en yüksek derecesini bulur, bayrağı yere düşürmemek için en yüksek rütbeli askerlerin dahi en küçük bir tereddüt göstermeden şehitliği göze aldıkları görülürdü.

Zira bayrağın düşmesi, mağlubiyetle eş değerdir. Malazgirt'te, Kosova'da, Mohaç'ta, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da bayrak yere düşmesin diye nice yiğitler canlarını seve seve vermişlerdir. 1984 yılından beri PKK terör örgütünün eli kanlı canileri, bayrağımızı indirmesinler, ülkemizi bölmesinler diye kuş uçmaz kervan geçmez dağlardaki karakollarda on binlerce evladımız toprağa düştüler ve bu kutsal bayrağı şimdiki nesillere, bugünkü iktidara selametle teslim ettiler. Biz, bayrak denince Ulubatlı Hasan'ı biliriz, kınalı kuzularımızı biliriz. Kurtuluş Savaşımda 'Ölürsem kefenim olur' diyerek göğsünde bayrak taşıyan kahramanlarımızı hatırlarız.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bayrağımızı indirmek isteyen Rum'a haddini bildiren Türk askeriyle gurur duyarız. 'Bayrak inmez, ezan dinmez' diye şehit olan yavrularımıza ağlarız. Bu millet, tarihin var olduğu günden bugüne değin kendisini, varlığını ve bağımsızlığım sembolleştirdiği ve kutsal bildiği bayrağı dalgalansın diye sayısız şehit vermiş, kan dökmüştür. Siyasi iktidarın yıllardır 'Analar ağlamasın' palavrasıyla devleti değersizleştirme; şehitlik, gazilik, bağımsızlık gibi kavramları milletimizin dimağından söküp atma, teröristle aleni, gizli pazarlık yapmak suretiyle, devletimizin varlığına kast edenlere itibar kazandırma politikası, sonunda bayrağımızın indirilmesi noktasına kadar gelmiştir.

Bu durum, AKP'nin iktidara geldiği dönemlerde dile getirdiği 'sindire sindire' kabul ettirme stratejisinin, terör örgütüne karşı mağlubiyeti kabul ettirme aşamasıdır. Kutsal Türk Bayrağım dahi seçim malzemesi yaparak milli değerlerimiz üzerinden siyasi rant elde etme peşinde koşan AKP iktidarı, bugün bayrağımızın yerlere atılmasının tek müsebbibidir. Bugün gördük ki bayrak, reklam filmleriyle değil; kararlılıkla, sarsılmaz bir iradeyle korunuyor. Bugün gördük ki, bayrağı yükseklerde tutmak için söz vermek değil can vermek gerekiyor."

Basın açıklamasının ardından ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atan grup olaysız bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Adıyaman Besni Lice Yerel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Bakmadan Geçme

6-8 EKİM OLAYLARI NE? Kobani olayları ne zaman oldu, kaç kişi öldü, olay ne? Öğretmen il içi atama sonuçları! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

title