Haberler

Batmanlı Öğrenci Velilerinden Milli Eğitime Tepki

Güncelleme:

Batman'da son zamanlarda uygulamalarıyla çeşitli kesimlerden tepki gören Milli Eğitim Müdürlüğüne, velilerden de tepki geldi.

Batman'da, sendikalar başta olmak üzere son zamanlarda Milli Eğitim Müdürlüğüne tepkiler geliyor.

Özellikle 'Okul Dönüşümleri'ne tepki gösteren yurttaşlar, yazılı basın açıklaması ile Milli Eğitim Müdürlüğüne seslendi.

Yapılan açıklamada

"50. Yıl keyfi kararla ortaokul yapılıyor. Veliler isyan ediyor. Bir yılda ne değişti?

Geçen sene müfettiş kararıyla ilkokul olan 50. Yıl İlkokulu bu sene keyfi kararla müfettiş raporu olmadan ortaokul yapılmak isteniyor.

Veliler bu duruma isyan ediyor ve haklı olarak şu soruyu soruyorlar: Geçen sene '50. Yıl fiziki olarak ilkokul olmaya uygundur' dediniz.

Bu okuldaki ortaokul öğrencilerini başka okullara dağıttınız ki bu doğru bir karardı. Bu kararın sonucunda 50. Yılın ortaokul öğrencileri Ziya Gökalp'e; Ziya Gökalp'in ilkokul öğrencileri 50. Yıl İlkokuluna geldiler.

Bu senede bu yaptığımız olmadı deyip, geçen sene aldığınız kararın tam tersi yönünde bir karar alarak ortaokul için fiziki şartları uygun olmayan okulu ortaokul yapmak istiyorsunuz ki bu yanlış bir karardır.

50. Yılın koridorları dar, bahçesi küçük ilkokul olması gerekir diyen siz milli eğitim yetkilileri değil miydiniz? Bir yılda ne değişti? Ne olduğunu bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var oda yapılan bu değişikliğin eğitim için olmadığı apaçık ortada.

Bu çevredeki okul müdürleriyle yaptığımız görüşmede bu konu hakkında kendi görüşlerinin alınmadığını aynı çevrede dört tane ortaokul, bir tane ilkokulun olması durumunda matematiksel olarak sınıf mevcutlarının 70 – 80 in altında olmayacağını söylemektedirler.

Aynı çevrede Ziya Gökalp Ortaokulu, 50. Yıl Ortaokulu, Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokuluna öğrenci yetiştirecek olan tek ilkokul Zübeyde Hanım İlkokulu olarak düşünülmekte.

Velileri düşündüren diğer bir yön ise bu kadar geniş alandan gelecek olan ilkokul çağındaki küçük çocukların trafikte o kadar kavşağı nasıl geçip, evlerinden hayli uzakta olan okullarına nasıl gidecekleri.

Acaba geçen sene müfettiş raporuyla ilkokul yapılan okulun; bu sene müfettiş raporu olmadan ortaokul yapılmak istendiğini yeni valimiz biliyorlar mı? Velilerimiz, eğitimin çocuklarımızın geleceğindeki öneminin farkında.

Yetkililerinde farkında olmasını ve 50. Yılın ilkokul olarak kalmasını istiyorlar.

Bir de öğretmenler açısından sıkıntı var. Öğretmenlerin öğrencileri ile birlikte Zübeyde Hanım'a aktarılacakları belirtiliyor. Zübeyde Hanım'da 32 derslik var. Sabahçı- öğlenci düşünürsek 64 sınıf yapar.

Şu anda orada 40 civarında öğretmen var. 50. Yıl'dan 35, Milli Eğitim Vakfı'ndan 30 civarında öğretmen aktarılacaksa en az 35-40 öğretmenin başka okullara aktarılması gerekecek
Öğretmenler öğrencileriyle aktarılacak düşüncesi yersiz ve aldatmaya yönelik bir açıklamadır.
En uygunu 50. Yıl'ın aynen ilkokul olarak kalmasıdır" ifadelerine yer verdiler.

Batman 50. Yıl İlkokulu öğrenci velileri adına, Mahmut Demir, İrfan Aslan, Yakup İnsel, Zahir Akın.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Zübeyde Hanım Ziya Gökalp Batman Eğitim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title