Haberler

'Alo 179 Turizm Çağrı Hattı' Kuruldu

Antalya Valiliği, turizmde hizmet kalitesini artırmak, turistin karşı karşıya kaldığı her türlü sorunda başvurabileceği bir adres olması için 'Alo 179 Turizm Çağrı Hattı'nı kurdu.

Antalya Valiliği, turizmde hizmet kalitesini artırmak, turistin karşı karşıya kaldığı her türlü sorunda başvurabileceği bir adres olması için 'Alo 179 Turizm Çağrı Hattı'nı kurdu. 4 dilde hizmet verecek Alo 179, Haziran - Kasım aylarında 7 gün 24 saat çalışacak. Çağrı merkezinin açılışı dolayısıyla düzenlenen kokteylde konuşan Vali Ahmet Altıparmak, Antalya'nın dünyada en fazla turist kabul eden 4'üncü il olduğunu söyledi.

Turistin maruz kaldığı herhangi bir kötü muamele karşısında birilerinin çok seri hareket edip turistin o sıkıntısına çare olması gerektiğini dile getiren Vali Altıparmak, "İşte bunu Alo 179 Turizm Çağrı Hattı yapacak" dedi. Altıparmak, merkezin turiste ayıplı mal veya pahalı mal satışında ya da turistin karşı karşıya kaldığı kötü muamelede ve de bunların tamamen dışında sağlık sorunu yaşadığında müracaat edebileceği bir adres olacağını kaydetti.

Alo 179 hattının turizmde hizmet kalitesinin artmasına, kapasitenin gelişmesine de katkı sağlayacağını kaydeden Antalya Valisi, "Artık turiste kötü muamele eden bir şeyi bilecek, 'Turistin bildiği bir numara var.' Aradığı zaman derhal çözüm üretilecek. O esnafımız, kötü muameleyi yapan cezasını, hiç endişe etmesin, çekecek. Efendim 'kapatılır mı kapatılmaz mı?' Esnaf endişe etmesin kapatılacak. Hanutçuluk yapan, turiste sıkıntı çektiren kişi cezasız kalmaz" diye konuştu.

Alo 179 Turizm Çağrı Merkezi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde oluşturuldu. İl Müdürlüğü'nün giriş katında oluşturan merkezde İngilizce, Almanca, Rusça ve Türkçe dillerinde hizmet verilecek. '7 Gün 24 Saat' prensibiyle çalışacak çağrı merkezi 1 Haziran- 1 Ekim tarihleri arasında görev yapacak. Hattın tanıtımında turist rehberleri gönüllü çalışacak. Kafileyi havalimanından alan rehberler turistlere Alo 179 çağrı hattını anlatacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title