Haberler

Akülü Sandelyeye Kavuşunca Koltuk Değneklerini Fırlattı

Balıkesir'de 10 yıldır desteksiz yürüyemeyen 62 yaşındaki Hasan Doğan, Karesi Belediyesi tarafından hediye edilen akülü sandalyeye oturduğunda "Yaşasın özgürlük" diyerek koltuk değneklerini attı.

Balıkesir'de 10 yıldır desteksiz yürüyemeyen 62 yaşındaki Hasan Doğan, Karesi Belediyesi tarafından hediye edilen akülü sandalyeye oturduğunda "Yaşasın özgürlük" diyerek koltuk değneklerini attı.

"Engelleri birlikte aşıyoruz" sloganıyla, sosyal belediyecilik kapsamında engellilere yönelik projeler geliştiren ve destekte bulunan Karesi Belediyesi, kırsal Ovacık Mahallesi'nde yaşayan Doğan'ın akülü sandalye talebini yerine getirdi.

Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, geçen yıl seçim öncesi gittiği Ovacık'ta kendisinden akülü tekerlekli sandalye isteyen Doğan'ı ziyaret etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zeki Uslu'nun da hazır bulunduğu ziyarette Yılmaz, yıllardır beklediği akülü sandalyeyi Doğan'a VERDİ. Yılmaz, yeni Türkiye'de engelli vatandaşların daha rahat ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalıştıklarını belirterek, engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Kemik erimesi nedeniyle 10 yıldır koltuk değneğiyle güçlükle yürümeye çalıştığını belirten Doğan, "Koltuk değnekleriyle hayat, çok zor. Yıllarca çiftçilik yaptım, şimdi emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Akülü sandalye için çalmadık kapı bırakmadım ve sonunda sesimi Yücel başkan duydu" dedi.

Doğan, akülü sandalyeye oturduktan sonra "Yaşasın özgürlük" diyerek koltuk değneklerini fırlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Doğan Balıkesir Ovacık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title