Haberler

Afyonkarahisar'daki Nüfus Kayıt Sistemi Başkan Kaptan'ın Evinden Başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (Tüik) Tarafından Yürütülen 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' Projesi Kapsamında, Afyonkarahisar'daki İlk Kayıt Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın Evinde Yapıldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yürütülen 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' projesi kapsamında, Afyonkarahisar'daki ilk kayıt Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın evinde yapıldı.

Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın evinde gerçekleşen sayım işlemini, Türkiye İstatistik Kurumu Afyonkarahisar İl Sorumlusu Ali Numan Saraçgil yaptı. 'Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi' projesinin önemine dikkat çeken Başkan Kaptan, söz konusu sistemle vatandaşlar hakkında her türlü bilgiye sahip olacaklarını söyledi. Türkiye'de saklı bilgi kalmayacağını ifade eden Kaptan, "Sistem, kayıp, kaçak, sağlık ve her türlü veriyi ortaya dökecek. Vatandaşlarımız, sistem hayata geçtikten sonra, başta belediye hizmetleri, okul, sağlık, sosyal yardım, adli ve idari tebligatlar, elektrik, su, doğalgaz gibi bütün kamu hizmetlerinde veri kayıtlarındaki adres tabanına göre işlem görecekler" diye konuştu.

TÜİK Afyonkarahisar İl Sorumlusu Ali Numan Saraçgil ise, mahalle muhtarlarının mahallelerine sahip çıkmalarını istedi. Nüfus sayımı yapmadıklarını kaydeden Saraçgil, "Biz adres sistemini kuruyoruz. Bu sistemle birlikte vatandaşlar, nerede kayıtlı ise orada hizmeti bekleyecek. Altı ay ve daha fazla süreyle kişi nerede ikamet ediyorsa adresi burasıdır. 'Yerel milliyetçilik' dediğimiz olayı yapan arkadaşlar hizmet isterken bir kere daha düşünecekler" şeklinde konuştu.

Daha sonra Saraçgil, Başkan Kaptan'a kimlik bilgilerini sorarak kaydetti. Saraçgil'in 'Aile reisi kim' sorusuna Başkan Kaptan, "Belediye reisi olduğum gibi aile reisi de benim" diye cevap verdi.

(SY-SÇ-Y)

14.02.2007 17:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title