Haberler

9. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu Sona Erdi

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Tarafından Kuşadası'nda Düzenlenen "9. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu" (Eisemp 9) Sona Erdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü tarafından Kuşadası'nda düzenlenen "9. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu" (EİSEMP 9) sona erdi.

Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü'nde gerçekleştirilen ve 2 gün süren sempozyumda aralarında Bilken Üniversitesi Dünya Sistemleri, Ekonomileri ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nden Orhan Güvenen, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden Burhan Türkşen, Kanada Ottowa Üniversitesi'nden Daniel E. Lane, Ege Üniversitesi Uluslar arası Bilgisayar Enstitüsü'nden Aydın Öztürk ve Finlandiya Helsinki Üniversitesi'nden Vesa A. Niskanen'in de konuşmacı olarak katıldı.

9. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu'na 200'e yakın akademisyen katılırken, 2 gün boyunca 6 farklı salonda toplam 53 oturumda 150 çalıştay gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şenay Üçdoğruk, sempozyuma uluslar arası alanda tanınmış bir çok bir çok bilim adamının katıldığına dikkati çekerek, "Sezmpozyumda ekonometri yöneylem araştırması, istatistik uygulamalı ekenometri, panel veri analizi, finansal ekonometri, simülasyon optimizasyon, bulanık mantık ve coğrafi bilgi sistemleri gibi ana başlıkları ele aldık ve çok başarılı çalıştaylar ortaya koyduk" dedi.

(ZH-İK) 30.05.2008 22:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title