Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Valilik önünde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra, Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bahçesinden getirilen Türk bayrağına sarılı toprak, Batı Trakya Türkleri Derneği üyeleri tarafından Vali İbrahim Şahin'e teslim edildi.

Törende gösteri sunan 19 Mayıs Lisesi Mezunları Hava Merasim Boru ve Trambet Takımına, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz bir süre şeflik yaptı.

Halk oyunu gösterileriyle devam eden törende, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları olimpik branşlarda gösteri gerçekleştirdi. Emrullah Efendi Ortaokulunun Roman öğrencilerden oluşan orkestrası ile dans gösterisi sunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri de beğeniyle izlendi.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu'nu da tamamlandı. Yarışmada, erkeklerde Etiyopya'dan Johannis Bekele Jida birinci, Türkiye'den Fetene Alemu Regasa ikinci, Etiyopya'dan Argchew Assefa Tola üçüncü olurken, kadınlarda Yasemin Can birinciliği, Elif Tozlu ikinciliği, Şeyma Yıldız üçüncülüğü elde etti.

Törende, dereceye girenlere para ödülü verildi.

Törene, Vali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, askeri ve mülki erkan, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İbrahim Şahin 19 Mayıs Samsun Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Huseyinoglu rivan:

Toprak goture goture evin bahcesi cukur olmustur ha. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title