Haberler

"14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü"

Eskişehir'de, 45, 35, 25'er ünite ve üzeri kan bağışında bulunanlar ödüllendirildi.

Eskişehir'de, 45, 35, 25'er ünite ve üzeri kan bağışlayan kişiler ödüllendirildi.

Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağışı Merkezi tarafından "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla Öğretmenevi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, kan bulmak durumunda kalanlara ilk ulaşan yardım kuruluşunun Kızılay olduğunu söyledi.

Ülkede ihtiyaç duyulan yıllık 1 milyon 800 bin ünite kanın büyük kısmının bağışlarla sağlandığını kaydeden Günay, "Kan bağışı, gönülden, candan verilen bir bağış. O nedenle son derece kıymetli. Kan bağışı insana sağlık katan bir şey. Kan vererek zarar görmüyorsunuz, tam tersine sağlık buluyorsunuz. Allah, kan verenlere sağlık versin, sıkıntıya düşenlere yardım etsin. Kızılayımıza da sonsuz bir yaşam versin ki, dara düşenlere yardımcı olmaya devam etsin" dedi.

Günay, konuşmasının ardından 45 ve üzeri kez kan bağışlayan Akın Canaslan, Ali İlme, Arap Ergi, Mehmet Cengiz Bingül, Esat Erden, İrfan Yıldız, İsa Coşkun ve Mehmet Bilmez'e birer plaket verdi.

Etkinlikte, ayrıca 35 ile 25'er ünite ve üzeri kan bağışlayan 66 kişiye de altın ve gümüş madalya verildi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Faruk Günay Türk Kızılayı Eskişehir Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title