Haberler

Yemenli bakandan "Husiler terör örgütü sayılsın" çağrısı

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-Aryani, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyelerine Husilerin terör örgütü olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-Aryani, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) daimi üyelerine Husilerin terör örgütü olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Yemen hükümetine bağlı resmi haber ajansına konuşan Aryani, Husileri son dönemde "aralarında ılımlı ve aşırılık yansılı olmak üzere iki akım olduğu" şeklindeki açıklamalarla uluslararası toplumu yanıltmaya çalışmakla suçladı.

Husiler tarafından dillendirilen "İran ile kendi özel şartlarında oluşmuş bir siyasi koalisyon ilişkisi içinde oldukları ve inanca dayalı düşünsel bir yöntem veya proje şeklinde bir ilişkinin söz konusu olmadığı" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Aryani, "Husiler katıksız bir İran tohumudur. Lübnan Hizbullah'ı ve Irak Haşdi Şabi milislerinin daha aşırı nüshasıdır." ifadelerini kullandı.

Aryani, BMGK daimi üyelerinden "Husilere ilişkin bu gerçeğin kavranması ve bölgede İran'ın diğer kollarıyla eşit muameleye tabi tutulması" talebinde bulundu.

Husi unsurların ve yöneticilerinin yurt dışı seyahatlerine engel olunması, mal varlıklarına el konulması ve Yemen hükümetine destek verilmesi konusunda yardım isteyen Aryani, "Husiler, ivedilikle terör örgütü olarak sayılmalıdır." dedi.

Konuya ilişkin Husilerden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in 3 Ocak'ta ABD güçlerince öldürülmesinin ardından Husiler, ABD ve siyonistlerden intikam alınacağı yönünde açıklamalar yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Yemen Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title