Haberler

Enerjimizi artırmanın etkili yöntemleri

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
22.11.2022 01:45

İnsan bir enerji varlığı, nasıl hissettiğimiz olaylara nasıl tepki verdiğimizi etkiliyor, olaylara verdiğimiz tepkiler de nasıl bir yaşam sürdüğümüzü belirliyor belli ölçülerde. Bu nedenle insanın önemli sorumluluklarından bir tanesi de enerji seviyesini artırmaya gayret etmektir. Elbette her şey kendi elimizde değil, bizim dışımızda gelişen pek çok olaydan etkileniyoruz, yine de kendi elimizde olan konulara odaklanarak mesafe almak mümkün.

İnsan genellikle gece nasıl bir ruh hali ile yatarsa sabah benzer bir ruh hali ile uyanır. Eğer kendinize zaman ayırıp keyifli bir akşam geçirirseniz sabah enerjik ve neşeli bir şekilde uyanma ve güne başlama ihtimaliniz oldukça yüksektir. Benzer şekilde sabah erken uyanıp günün koşturması başlamadan kendinize yarım saat, bir saat zaman ayırabilirseniz ve bu sürede yapacaklarınızla enerjinizi yükseltirseniz keyifli bir gün geçirme şansınız artar.

Mevsim ve havalar hala dışarıda, doğada yapılabilecek aktiviteler için uygun koşullar sunuyor. Güne başlarken evinizin yakında bulunan bir parkta yarım saat yürüyüş ve spor yaparak güne başlamak emin olun size ve sağlığınıza iyi gelecektir. Eğer bu mümkün değilse de evde yarım saati kendinize ayırarak çayınızı yudumlayıp sakin bir şekilde belki güneşin doğuşunu izler ya da size iyi gelen başka bir şeyi yaparak zaman geçirebilirsiniz.

Hemen cep telefonuna bakıp gelen mesajları okumak ya da sosyal medyada neler var diye bakmak yerine kendinize yarım saat ayırın ve günü farklı bir şekilde karşılayın.

İsteyen hayallerini düşünebilir ve yazabilir, isteyen şükrederek ve dua ederek güne başlar, isteyen sadece çayını yudumlayıp pencereden manzarayı izler, yeter ki size iyi gelen ve enerjinizi yükselten bir şeyler yapın.

Bu uygulama ve sakinleşme ruhumuzla bağlantı kurmamızı da kolaylaştıracaktır, hayat artık eskisine kıyasla çok hızlı bir tempoda ilerliyor, zaman zaman molalar alarak özümüze dönmek bize kesinlikle iyi gelecektir.

Düşünmeden zaman geçirebilmek, anda kalabilmek, huzur dolu anlar yaratmak sandığımızdan çok daha önemli. Benzer şekilde sadece sabahları değil akşamları uyumadan önce de bu tip zaman dilimleri yaratmanızı öneririm. Sevdiğiniz türde bir müzik dinleyerek ya da beğendiğiniz bir kitaptan 10 sayfa okuyarak enerjinizi yükseltebilirsiniz.

Kafayı dağıtacağım diyerek sürekli cep telefonu ile zaman geçirmek ya da dizi izlemek bir süre sonra insanı tahmin edemeyeceği kadar çok yorar aslında, ihtiyacımız olan daha fazla izlemek değil, kendi özümüze dönerek sevdiğimiz farklı şeylerle farklı bir şekilde zaman geçirmek ve enerjimizi bu yolla yükseltmek.

Sevgi ile kalın.

title