Haberler

Süper Lig'e Hoş Geldin Göztepe

Eren Karadaş

Eren Karadaş

02.05.2024 10:10

Tribün kültürü kavramını Göztepe, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir ve bir kaç tane daha adını sayamayacağım takım taraftarları oluşturuyor bana göre. Bu takıma gönül veren stada gidip destekleyenler seyirci değil gerçek taraftarlardır. Hafta sonu Göztepe ile Gençlerbirliği karşılaşmasında bunu bir kere daha gördük. Güzel bir havada ve zeminde oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip Göztepe 2-0'lık skorla kazanarak Eyüpspor'un ardından Süper Lige yükselen ikinci takım oldu. Sadece bu maç özelinde değil sezon boyunca hatta kurulduğu günden bu yana içerde, dışarda takımlarının peşinde koşan en kötü günde bile tribünleri dolduran taraftarlar. Çocuklar, gençler, kadınlar, erkekler kısacası 7'den 70'e stada gelen tribünler karnaval yerine çevirenler. Maç bitiminde de yöneticilerin daha önce yaptıkları uyarıları dikkate alarak sahaya herhangi bir şekilde bir kişi dahi şampiyonluk kutlaması için inmeyerek olası bir ceza alıp ligin son maçından sonra kutlanacak olan şampiyonluk kutlamalarına gölge düşürmediler.

Sezona Radomir Kokovic yönetiminde Süper Lig hedefiyle başlayan ancak Kokovic yönetiminde 12 karşılaşmada 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldıktan sonra takımın başına Bulgar hoca Stanimir Stoilov gelmesiyle başladı her şey. Sarı kırmızılı ekip önce kolay gol yeme sorununu ortadan kaldırdı, deplasmanda puan ve puanlar almaya başladı ve sezon başında koyduğu hedefin ateşini yeniden yaktılar. Geldiği günden beri takım üzerinde ki etkisi bariz bir şekilde gözüken Stanimir Stoilov takımının başında çıktığı 20 karşılaşmada 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle topladığı 46 puanla Göz-Göz'ü Süper Lige taşımasını bildi.

2 sene sonra Süper Ligde boy gösterecek olan İzmir ekibi. Taraftarıyla, oyuncusuyla, camiasıyla öncelikli hedefi ligde kalmak olacaktır ama ilerleyen senelerde Göztepe'nin uzun yıllar başarıya aç kalmış bir takımın hedeflerinin Avrupa olacağını düşünüyorum. Göztepe camiasını, oyuncularını, teknik heyetini, taraftarlarını canı gönülden kutluyorum. Süper Lige hoş geldiniz, iyi ki geldiniz diyorum.

title