Haberler

İdeal 11'i Bulmamız Gerekiyor

Eren Karadaş

Eren Karadaş

28.03.2024 09:24

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Milli takımımız Macaristan ve Avusturya karşısında sahada hiçbir varlık gösteremedi. Macaristan karşısına EURO 2024 elemeleri grup mücadelesinde son oynadığı Galler karşısına kadroda 9 değişiklik yapan ve ardında Avusturya karşısına da 9 değişiklikle başlayan Vincenzo Montella milli takımımızda ideal 11'ini arıyor. Milli takımımız devşirme futbolcularla değil kendi kulüplerinde oynadıkları pozisyonlarda kullanması gerekiyor. Topa sahip olan, hücumda tüm oyuncuların birlikte hareket ettiği ve gol yollarında etkili oyunculara şans vermesi gerekiyor. Turnuva öncesi Haziran ayında oynayacağımız son iki hazırlım mücadelesinde İtalya ve Polonya ile karışılacağız. Bu karşılaşmalara çağırılacak olan oyuncular turnuvada ülkemizi temsil edecek oyunculardan kurulu olacaktır. Montella'nın santrforlarını netleştirmesi gerekiyor ve bu oyuncular arasında Semih Kılıçsoy'a da yer vermesi gerekiyor.

Almanya'da ev sahipliği havasında oynayacağımız karşılaşmalar belki de tarihimizde ilk kez böylesine büyük bir turnuvaya Gürcistan karşısında kağıt üzerinde favori olarak çıkıyoruz. Ölüm grubu olarak İspanya, İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un bulunduğu B grubu adlandırılırken. Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile beraber aynı grupta mücadele edecek Milli takımımızın bulunduğu F grubu "yaşam grubu" olarak adlandırılabilir. Grubumuzdaki diğer takımlar

Vincenzo Montella kadro seçimlerini yaparken dikkat etmesi gereken 2 konu var. Birincisi milli takım performansları düşük oyunculardan kaçınması gerekiyor. İkincisi ise kendi takımlarından bir şekilde ilk 11'de yer almayan oyunculardan kaçınması gerekiyor. Milli takım performansı düşük oyunculara uzun süre ilk 11'de oynamayan oyuncular eklendiğinde fiziksel gücümüzün düştüğüne daha önce bir çok kez şahit olduk. Formsuz ve isteksiz bir oyuncu grubu ile bir yere varılamayacağını anlayıp bu konuda kendisinin de doğru tercihler yapması gerekiyor. Eğer böyle olmazsa yeni bir hüsran Milli takımımız adına kaçınılmaz olur.

title