Haberler

Fenerbahçe Deplasmanda Güldü

Eren Karadaş

Eren Karadaş

15.04.2024 05:27

Süper Ligde son düzlüğe girilirken şampiyonluk yarışında amansız rekabet devam ediyor. Fenerbahçe dün akşam Karagümrük deplasmanında kazanarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu ve rakibi Galatasaray'ın Alanyaspor'la deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın sonucunu beklemeye başladı. Artık telafisinin zor olduğu kritik haftalar başladı kaybedilecek puan veya puanların telafisinin zor olacağı karşılaşmalar oynanırken İsmail Hoca dün kadro seçimlerinden özellikle ilk 11'deki oyuncularla taraftarlarına saç baş yoldurdu.

İsmail hoca sezon başından beri stoper bölgesinde bir türlü aynı oyuncularla sahaya çıkmıyor veya çıkamıyor. Dün akşam Çağlar Söyüncü ve Serdar Aziz'e forma verirken bu bölgede hangi ikilinin oynayacağını bir çok insan tahmin edemiyordur. Kart cezalısı Szymanski'nin yerine 10 numara pozisyonunda ara transfer döneminde İsmail hocanın ısrarla aldırdığı Rade Krunic'e görev verdi. Krunic bu takımda 6 numara oynadı katkı sağlayamadı, 8 numara oynadı katkı sağlayamadı son olarak 10 numaralı pozisyonda oynadı ve yine katkı sağlayamadı. İsmail hoca Krunic'te özellikle bu kritik haftalarda neden ısrar ediyor anlamış değilim.

İlk yarıda Rade Krunic etkisiz performansı Fenerbahçe'nin ileride baskı kuramaması, top tutamaması Karagümrük'ün etkili oyunu izledik. Belki de karşılaşma ilk yarıda kopacakken sahanın yıldızı Livakovic oldu. Geldiği günden beri en etkili performansından birini sergileyen Livakovic takımını oyunda tutan isim oldu. Büyük takım kalecisi de böyle zamanlarda olunuyor zaten.

İkinci yarının başında hatasını anlayan İsmail Kruniç'i oyundan alı Batshuayi'yi sahaya sürdü. Bu değişiklik Fenerbahçe'nin 3 bölgede baskısını arttırdı ve ön alanda daha çok sahip oldular. Dzeko'nun akıl dolu vuruşu takımını stresten kurtarıp rahat bir ikinci yarı oynamasına neden oldu. Fenerbahçe'nin bu seneki nöbetçi golcüsü Batshuayi kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve takımına altın değerinde 3 puan kazandırmış oldu.

title