Haberler

Yazar Elif Şafak 301'den Yargılanmasına Yarın Başlanıyor

'Baba ve Piç' İsimli Kitabında 'Türklüğü Aşağıladığı' Öne Sürülen Yazar Elif Şafak Hakkında Tck'nın 301. Maddesi Kapsamında 3 Yıla Kadar Hapis Cezası İstemiyle Açılan Davaya Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Yarın Başlanacak.

`Baba ve Piç` isimli kitabında `Türklüğü aşağıladığı` öne sürülen yazar Elif Şafak hakkında TCK`nın 301. maddesi kapsamında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi`nde yarın başlanacak.

Müslüman-Türk Kazancı ailesi ile Ermeni asıllı Amerikalı Çakmakçıyanlar`ın anlatıldığı kitapta yer alan ¨... bütün akrabalarını 1915`te kasap Türklerin ellerinde kaybetmiş bir sülalenin torunuyum, köklerime ihanet etmeyi öğrendim, soykırımı inkâr etmek üzere yetiştirildim...¨, `..Sen kalk gel Orta Asya`dan, dal dosdoğru Anadolu`nun bağrına, sonra bir bakmışsın her yerdeler. Orada yerleşik milyonlarca Ermeni`ye ne oldu peki? Asimile edildiler, eridiler, yetim bırakıldılar, sürüldüler, mal mülklerinden oldular` şeklindeki ifadelerle `Türklüğü aşağılama` suçunun işlendiğini öne süren avukat Kemal Kerinçsiz, Şafak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Soruşturmayı yürüten Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, Elif Şafak, yayıncı Hüseyin Semih Sökmen ve çevirmen Aslı Biçen için `kovuşturmaya yer olmadığına` karar vermişti. Ancak bu karara yapılan avukat Kerinçsiz`in itirazını değerlendiren İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi takipsizlik kararını kaldırmıştı. Dosyayı yeniden ele alan savcılık, Sekmen ve Biçen hakkında `takipsizlik` kararı verirken, Şafak hakkında 301. madde kapsamında dava açtı.

6 aydan 3 yıla kadar hapsi istenen Şafak`ın avukatı Fethiye Çetin, doğum yapan müvekklilinin yarın yapılacak ilk duruşmaya katılmayacağını söyledi. Yazar Elif Şafak hakkında şikayette bulunan avukat Kemal Kerinçsiz ise duruşmada hazır bulunacağını belirterek, ¨Türkiye`nin dört bir yanından arayarak, davaya müdahil olmak istediğini söyleyenler var. Yarın kalabalık bir grubun mahkemeye müdahillik için dilekçe sunmasını bekliyoruz¨ dedi.

Görüntü DÖKÜMÜ : (ARŞİV)

- Şafak`ın görüntüsü (ARŞİV)

- Kemal Kerinçsiz (ARŞİV)

(HABER : Belma ALTUNCU / GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title