Haberler

Bilecik'te "Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı" Etkinliği

Bilecik Sarmaşıklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Mahalle Muhtarlığı işbirliğinde "Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı" etkinliği düzenlendi.

Bilecik Sarmaşıklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Mahalle Muhtarlığı işbirliğinde "Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı" etkinliği düzenlendi.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik'in Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Sarmaşıklılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zeki Kayadelen ile köylüler, dernek tarafından yaptırılan Şehitlik Anıtı'na çiçek bırakarak, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

"'Geçmişte bu birliktelik vardı, bugünde var, yarında olacak"

Burada konuşma yapan Bilecik Valisi Bilal Şentürk, geçmişte bu birlikteliğin olduğunu ve olmaya da devam edeceğini belirterek, "Geçmişte de bu birliktelik vardı, bugün de var, yarın da olacak. Türk milleti birliğini ve dirliğini gösterdiği sürece, kendi özünü, çekirdeğini güçlü kıldığı sürece Türk milletini kimse deviremez. Bu tablo bunu gösteriyor. Bu etkinliğin diğer güzelliğinin de beşikten 93 yaşına kadar toplumun her nüshasında her kesiminden her çağdan birileri burada bir araya geliyor. Bizim birleştirici hususlarımız düğünlerimiz ve cenazelerimizdir ama hıdrellez gibi etkinliklerde onlarında ötesinde çok daha kapsamlı ve katılımlarla kaynaşma duygularımızı güçlendiriyoruz. Bu gelenekler daim olsun. Aynı tepsiden beraber yemek yeme geleneğimizi yitirmeyelim. Biz birbirimizin kaşığını kullanan, aynı bardaktan su içen bir milletiz. Böyle olduğu için biz Türk milletiyiz" şeklinde konuştu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bayırköy Belde Belediye Başkanı Yaman, Dernek Başkanı Kayadelen ve Mahalle Muhtarı Kadir Kayadelen'in birlik ve beraberlik mesajlarına yer verdiği konuşmaların ardından köyün en yaşlı annelerine çiçek verildi.

Halk oyunları gösterileriyle devam eden etkinlik Vali Şentürk, Milletvekili Yağcı ve beraberindekilerin geleneksel "Yaren" yürüyüşüyle sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bahar Bayramı Hıdrellez Bayırköy Bilecik Haberler

title