Haberler

Yabancı Öğrenciler Etkinlikte Buluştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kırgızistanlı öğrenci Şairbek Abdulkadirov'un Kur'an-ı Kerim tilaveti - Dernek Başkanı Muhammed İkbal Gündem'in konuşması - Dernek faaliyetleri slaytı - Yabancı öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatması Kütahya'daki yabancı öğrenciler etkinlikte buluştu- Üniversite öğrenimi için Dumlupınar Üniversitesini tercih eden yaklaşık 40 ülkenin öğrencileri, tanışma etkinliğinde bir araya geldi Üniversite öğrenimi için yaklaşık 40 ülkeden Kütahya'ya gelen öğrenciler, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonuna (UDEF) bağlı Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği'nin düzenlediği tanışma etkinliğinde buluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kırgızistanlı öğrenci Şairbek Abdulkadirov'un Kur'an-ı Kerim tilaveti - Dernek Başkanı Muhammed İkbal Gündem'in konuşması - Dernek faaliyetleri slaytı - Yabancı öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlatması Kütahya'daki yabancı öğrenciler etkinlikte buluştu- Üniversite öğrenimi için Dumlupınar Üniversitesini tercih eden yaklaşık 40 ülkenin öğrencileri, tanışma etkinliğinde bir araya geldi Üniversite öğrenimi için yaklaşık 40 ülkeden Kütahya'ya gelen öğrenciler, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonuna (UDEF) bağlı Hayme Ana Uluslararası Öğrenci Derneği'nin düzenlediği tanışma etkinliğinde buluştu.Belediye Kültür Sarayında, "Dünyanın Rengi Kütahya'nın Misafiri" sloganıyla hazırlanan etkinlik, Kırgızistanlı öğrenci Şairbek Abdulkadirov'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Dernek Başkanı Muhammed İkbal Gündem, burada yaptığı açıklamada, derneği üniversite öğrenimi için Türkiye'yi ve Kütahya'yı tercih eden öğrencilere ev sahipliği yapmak amacıyla 19 ay önce kurduklarını hatırlattı.Öğrencileri kendi evlerindeymiş gibi hissettirmeye çalıştıklarını ifade eden Gündem, şöyle konuştu: "Devletimiz, üniversitelerle ve diğer kurumlarıyla gelen misafir öğrenci kardeşlerimize bazı olanaklar sunarken biz de şehirlerde yaşayan insanlar olarak bu arkadaşlarımıza kucak açmak niyetiyle bu derneği kurduk. Her sorunu çözemezsek de elimizden geldiğince, öğrenci arkadaşlarımıza yabancılık hissini tattırmadan, onları burada misafir olarak ağırlamak amacındayız. Bunu da çok şükür başarmaya çalışıyoruz. İkinci amacımızda, dünyada belli bir yüz ölçüme sahip ülkemizin ortalama büyüklükteki şehirlerin bir tanesinde, birkaç yüz öğrenci ile de olsa kardeşlik hukukunu tesis etmek. Eğer bu hukuku tesis edersek dünyadaki zulümlerin bitmesi ve tekrardan adaletin tesis edilmesi için üzerimize düşen görevlerden bir tanesini yapmış oluruz diye düşünüyoruz."Etkilikte, dernek faaliyetlerini gösteren slayt gösterisi sunulurken, yabancı öğrenci temsilcileri de kente ilk geldiklerinde hissettikleri duygu ve düşüncelerini paylaştı.Etkinlik, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat ve Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin de misafir öğrencileri Türkiye'de ve Kütahya'da ağırlıyor olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etmeleri ile sona erdi.Yemek ikramının yapıldığı etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş, derneğin yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 300 yabancı öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed İkbal Ak Parti Türkiye Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title