Haberler

Yabancı Gazeteciler Gaziantep'te

Danimarka ve Avusturya'dan gelen gazeteciler Gaziantep'te bir takım incelemelerde bulunarak yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

Danimarka ve Avusturya'dan gelen gazeteciler Gaziantep'te bir takım incelemelerde bulunarak yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Danimarka ile Avusturya'dan basın mensuplarını Türkiye'de ağırlıyor. Program kapsamında yabancı gazeteciler İstanbul, Gaziantep ve Ankara'da bir takım temaslarda bulunacaklar. Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in kabul edeceği yabancı gazeteciler daha sonra çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret edecekler. İstanbul programlarından sonra Gaziantep'e gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret eden ve yerel medya mensuplarıyla buluşan yabancı gazeteciler, Türk gazetecilerle çeşitli konularda bilgi alış verişinde bulundular. Özellikle yabancı gazeteciler Gaziantepli basın mensuplarına Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri ve son yaşanan olayları sordular. Gaziantepli basın mensupları ise Suriye'deki Esat yanlılarının Kilis sınırında ateş açarak 2 kişinin ölümüne ve çok sayıda vatandaşın ise yaralanmasına neden olduklarını söylediler. Buna Avrupa ülkelerinin sesiz kaldığını belirten yerel basın mensupları Türkiye'nin neden A.B'ye alınmadığını sordular. Yabancı gazeteciler, Türkiye'nin A.B'ye alınmamasındaki nedenlerden bir tanesinin de Türkiye'de çok sayıda gazetecinin tutuklu olmasına işaret ettiler.

Yabancı gazeteciler Gaziantep'te 2 günlük temaslarını gerçekleştirdikten sonra Ankara'ya hareket edecekler. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avusturya Danimarka Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title