Haberler

Minik Yusuf'un dramı: Sürekli ısırdığı ellerini plastik şişeye bağlıyorlar

Güncelleme:

Manisa'da, bipolar mizaç bozukluğu ile obsesif kompulsif bozukluk hastalıkları nedeniyle kendisine zarar veren 7 yaşındaki çocuğun ailesi, çareyi evlatlarının elini pet şişeyle bağlamakta buldu. Küçük çocuğun babası, "Lütfen oğlumu kurtarın" diyerek yardım çığlığı attı.

7 yaşındaki Yusuf Maden, yaşadığı hastalık sebebiyle sürekli ellerini ısırıyor. Vücudunda yaralar oluşan çocuklarını tedavi amacıyla Manisa'dan İzmir'e getiren aile, kendisine zarar vermemesi için Yusuf'un ellerini plastik şişede muhafaza ediyor. Bu sebeple ellerini kullanamayan Yusuf, babasının elinden yemek yiyor.

Manisa'da yaşayan Serdal Maden (43) ve Asiye Maden'in (27) 7 yaşındaki çocukları Yusuf Maden, 1,5 yaşındayken vücudunda morluklar oluşana kadar kendini tokatlıyordu. Yusuf bir süre sonra da ellerini ve kollarını sürekli ısırmaya başladı. Maden ailesi bunun üzerine çocuklarını Manisa'da hastaneye götürdü ve orada bipolar mizaç bozukluğu ile obsesif kompulsif bozukluk teşhisi konuldu. Verilen ilaçların işe yaramadığını belirten aile, çareyi 3 ay önce İzmir'e gelmekte buldu.

PET ŞİŞEYLE ELLERİNİ BAĞLIYORLAR

Aile, Yusuf'un sürekli olarak ellerini ısırması nedeniyle çareyi ellerine plastik şişe bağlamakta buldu. Yemek yiyemeyen, sürekli olarak kendine zarar veren 7 yaşındaki Yusuf Maden'in hu hali ise gören herkesin yüreklerini sızlattı.

Çocuğunun ellerini sürekli ısırdığını, kendilerine ise bir zarar vermediğini söyleyen baba Serdal Maden, "Sürekli ellerini, kollarını ısırıyor. Kendine zarar vermesin diye ellerini plastik şişeye sokup bağlıyoruz. Oğlumun hastalığı ne, tedavisi ne tam olarak bilmiyoruz. Yardım bekliyoruz" diye konuştu.

"LÜTFEN OĞLUMU KURTARIN"

3 yaşındaki Umut ve görme engelli 6 aylık Miran adlarında iki çocuğu daha bulunan Serdal Maden, "Bizim maddi durumumuz yok. İzmir'de elektrik ve su olmayan yere taşındık. Manisa'dan İzmir'e sık sık gelemezdik; çünkü Yusuf otobüste duramıyor. Bu yüzden İzmir'e taşındık. Ben çocuğumun hastalığının ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Verilen ilaç çare olmadı. Lütfen oğlumu kurtarın. Yusuf ellerini sürekli ısırıyor. Ellerini yaralıyor. Önce bezle bağladım ama olmadı. Sonra plastik şişenin içine sokup bağlamaya başladım" ifadelerini kullandı.

Maden, çocuğun yürümekte de zorlandığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İzmir Maden Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (20)

SAADET:

Allahım yardım et bu mübarek kandil gününde bu çocuğa ve ailesine. . amin

48
1
yanıtYanıtla
Turk:

ALLAH şifa verir insallah

44
2
yanıtYanıtla
Dua ile:

Ya Rab ne olur bu mübarek günde zorda kalan tüm insanlara yardım et kimseyi zor durumda bırakma. . . .

36
1
yanıtYanıtla
Adını Yaz:

Allah sifa versın rabbım yar yardımcısı olsun hem aileye zor hemde cocuga dualarımz sızınle

30
0
yanıtYanıtla
conkyy:

çocuğu o hale ben sokmadım heralde

yanıt2
yanıt2
naz67:

KALACAK YER YOK BELLİ BİR GELİR YOK AMA 3 ÇOCUK VAR İLK ÇOCUK ENGELLİ OLDUĞU HALDE NE CESARETKİ 2 ÇOCUK DAHA PEŞ PEŞE YAPILIYOR BUNUN CAHİLLİKLE BİR ALAKASI YOK O İŞİ YAPMAYI AKIL EDEN BİRİ BİZ BU ÇOCUKLARA NASIL BAKACAZ DEMELİ BENİM DÜŞÜNCEM KESİNLİKLE BU 3 ÇOCUĞUNDA KORUMA ALTINA ALINMASI VE O KADININ TÜPLERİNİN ACİLEN BAĞLANMASI. . .

16
13
yanıtYanıtla
d-evrimci:

Bozuk genlerin sonraki nesillere aktarılmaması için önlem alınmalı. Başta türkiye gibi gerici ortadoğu ülkeleri gelecekte sakat kaynayacak

yanıt1
yanıt2
KÜRT:

ALLAH şifa verir insallah

25
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Allah ailesinin ve çocuğun yardımcısı olsun. . .

20
0
yanıtYanıtla
Mercan:

Şifa ver yarabbi

19
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title