Haberler

Manisa Bilal Erdoğan: "Kılıçdaroğlu Gizlice 'Evet' Oyu Kullanacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek Kurulu İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Manisa'da katıldığı 'Yeni Nesil Yeni Anayasa Konferansı'nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek Kurulu İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Manisa'da katıldığı 'Yeni Nesil Yeni Anayasa Konferansı'nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "Ana muhalefet lideri sandıkta gizlice 'Evet' oyunu kullanacak olmasına rağmen bunu vatandaşı ile tabanı ile paylaşamıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu TÜGVA Yüksek Kurulu İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Manisa İl Temsilciliği'nin düzenlediği 'Yeni Nesil Yeni Anayasa Konferansı'na konuşmacı olarak katıldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MCBÜ Rektörü Ahmet Kemal Çelebi ve öğrenciler katıldı.

TÜGVA Yüksek Kurulu İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin aslında Türkiye'de çok iyi bilinen belediye başkanlıklarına benzer bir sistem olduğunu öne sürerek "Belediye başkanını seçiyoruz. Memnun kalmazsak 5 yıl sonra daha iyi yöneteceğine inandığımız başka bir adayı seçiyoruz. Yasama ile yürütmenin kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlı olarak birbirini denetleyen pozisyonlarda olması bana göre bir kandırmacaydı. Yasama ile yürütmeyi seçmek için vatandaş tek pusulada tek oy kullanmak durumundaydı. Tek oy kullanıyorsun da o zaman nasıl yasama ile yürütmenin birbirini dengelemesini temin ediyorsun? Bu Türkiye'nin parlamenter sistemle yönetildiği kandırmacısının en önemli göstergelerinden bir tanesiydi" diye konuştu.

Konuşmasının bir bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Ana muhalefet lideri tabi kafası karışık. Bir yandan diyor ki; Türkiye'de bu değişiklik tek adam rejimini getirecek. Yeni sistemde başbakanlık makamının olduğunu zannediyor ve başka bir konuşmasında bir dakika içerisinde tam dört defa başbakan ifadesini kullanıyor. Dil sürçmesi, gaf değil. Okumamış. Bilmiyor. Mecliste o kadar kıyamet koptu. Mecliste ortalığı ayağa kaldırdılar. Kendilerini kürsüye kilitlediler. Daha ne olduğunu bilmemişler. Bu maalesef Türkiye'de muhalefetin ne kadar kısır düzlemde siyaset yaptığını gösteriyor. 'Evet' oyu verecek ama onu söylemeye çekiniyor. Ana muhalefet lideri sandıkta gizlice evet oyunu kullanacak olmasına rağmen bunu vatandaşı ile tabanı ile paylaşamıyor" diye konuştu.

"BABAM DİYE SÖYLEMİYORUM"

Erdoğan son olarak şöyle konuştu:

"Bu sistem Menderes gibilerini asan Turgut Özal gibileri zehirleyen Recep Tayyip Erdoğan gibileri Marmaris'te tutuklayıp ne yaptığı belli olmayan sistemdir. Avrupa'nın bütün taarruzları Türkiye üzerindeki baskıları bu dönemde yaşandı. Tayyip Erdoğan gücünü milletten alarak bu ülkeyi istikrarla yönetmeyi başardı. Babam diye söylemiyorum. Benim zaten 15 yılım yurtdışında geçti. Biz baba görmeden büyüdük. Ama bir vatandaş olarak, bir siyaset bilimci olarak görüyorum. Avrupa'da bugün büyük bir lider boşluğu var. Her zaman liderlik için referans alınacak Almanya'da Merker önümüzdeki seçimi kazanacak mı kaybedecek mi, konuşuluyor. Birçok Avrupa ülkesinde ciddi ve ekonomik sorunlar var. Bütün bu ortamda Türkiye ile neden bu kadar uğraştıklarını takdir etmek lazım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title