Haberler

Kanser Tedavisinde Sıfır Yan Etkiye Bir Adım Daha Yaklaşıldı

Kanser tedavisinde sıfır yan etkiye bir adım daha yaklaşıldı Medicana İnternational Ankara Hastanesi, kanseri tanı ve tedavisinde kullanılan teknolojik altyapısını yeniledi Yeni teknoloji ile hassas kontrollerin ardından ışınlama sadece dakikalar içinde tamamlanacak ve hastalara daha sürede ve...

Kanser tedavisinde sıfır yan etkiye bir adım daha yaklaşıldı

Medicana İnternational Ankara Hastanesi, kanseri tanı ve tedavisinde kullanılan teknolojik altyapısını yeniledi

Yeni teknoloji ile hassas kontrollerin ardından ışınlama sadece dakikalar içinde tamamlanacak ve hastalara daha sürede ve daha etkin radyoterapi sunulacak, elektrik sarfiyatı yüzde 30 daha az olacak

ANKARA - Kanserin tanı ve tedavisinde kullandığı teknolojik altyapıyı yenileyen Medicana İnternational Ankara Hastanesi, ileri evre kanser hastaları da dahil olmak üzere hastaların tedavi süreçlerinde karşılaşabileceği yan etkileri en aza indirmek için yatırımlarına devam ediyor. Yeni teknoloji ile hassas kontrollerin ardından ışınlama sadece dakikalar içinde tamamlanacak ve hastalara daha sürede ve daha etkin radyoterapi sunulacak, elektrik sarfiyatı yüzde 30 daha az olacak.

Medicana Ankara Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız, Medicana İnternational Ankara Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Kaan Oysul, Medicana İnternational Ankara Hastanesi Nükleer Tıp Uzmanı Dr. Nalan Can ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünlü, Çiçek Lokantasındaki kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Kanserin tanı ve tedavisinde kullandığı teknolojik altyapıyı yenileyen Medicana İnternational Ankara Hastanesi, ileri evre kanser hastaları da dahil olmak üzere hastaların tedavi süreçlerinde karşılaşabileceği yan etkileri en aza indirmek için yatırımlarına devam ediyor. Modern tıp teknolojilerindeki gelişmeleri yakından takip eden Medicana sağlık grubunun Ankara hastanesinin kullanmaya başladığı küçük lezyonları bile daha erken, daha yüksek güvenle daha düşük doz ile görüntüleyebilen Discovery IQ PET/CT ile solunum ayarlı radyoterapi yapabilen ve ikincil kanser oluşum riskini en aza indirebilen Versa HD cihazları kanserli hastaların daha konforlu ve etkin tedavileri için umut oluyor. Yeni teknoloji ile hassas kontrollerin ardından ışınlama sadece dakikalar içinde tamamlanacak ve hastalara daha sürede ve daha etkin radyoterapi sunulacak.

Medicana İnternational Ankara Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız, yaptığı açıklamada, hastanedeki bütün cihazları yenilediklerine dikkati çekerek, yan etkileri en aza indirecek daha hızlı şekilde tanı konulmasını sağlayacak cihazların Ankara hastanesine alındığını ifade etti. Bugüne kadar 1 milyon 850 bin hastaya sağlık hizmeti verdiklerini anlatan Sarıyıldız, yaklaşık 12 bin hastanın da hastanede radyoterapi (ışın) tedavisinden faydalandığını söyledi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünlü, cihazlara ilişkin bilgi vererek, "PET/CT teknolojisi, kanserli hücrelerin yerini saptayarak hastalığın yaygınlığı, tedaviye yanıt verip vermediği ile bölgesel nüks ya da uzak yayılım olup olmadığını görüntülüyor. Bu teknolojideki yenilikler, artık daha küçük lezyonlarda daha yüksek doğrulukla görüntülemeyi mümkün kılıyor" dedi.

Prof. Dr. Kaan Oysul da yeni cihazların elektrik sarfiyatının yüzde 30 daha az olduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Gazi Üniversitesi Mustafa Ünlü Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title