Haberler

Hdp Sözcüsü Bilgen: 'Demokratik Model Arayışları Özgürce Yapılabilmelidir'

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "İnsanlık tarihinde rejim değişiklikleri eğer bir toplumsal uzlaşma, demokratik tartışmayla gerçekleşmemişse ya iç kaosla, iç savaşla, çatışmayla ya da bölge ülkeleri ile girilecek savaş ortamlarında inşa edilmeye çalışılır.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "İnsanlık tarihinde rejim değişiklikleri eğer bir toplumsal uzlaşma, demokratik tartışmayla gerçekleşmemişse ya iç kaosla, iç savaşla, çatışmayla ya da bölge ülkeleri ile girilecek savaş ortamlarında inşa edilmeye çalışılır. Biz ne yazık ki ikincisinin uygulamaya çalışıldığı şeklinde okuyoruz yaşadığımız süreci." dedi.

Bilgen, parti genel merkezinde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına verilen arada basın mensuplarına açıklama yaptı.

" Türkiye'nin rejim değişikliği hesabıyla büyük bir kaosa sürüklendiğine dair kaygılarının arttığını" söyleyen Bilgen, "Özellikle geçmişte Gülen ile fotoğrafları olan bilinen isimlerin, son günlerdeki paylaşımları hem partimize hem diğer muhalefet partilerine ve nihayet bütün Türkiye kamuoyuna, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına yönelik sözleri, yaklaşımları bu tedirginliğimizi doğal olarak daha fazla artırıyor." diye konuştu.

Cezaevindeki parti yöneticilerinin durumuna değinen Bilgen, "Sayın Cumhurbaşkanı kendi geçmişteki cezaevi hayatını örnek göstermişti, biz de fazlasını değil en azından kendisine gösterilen tutumu, kendisine olan imkanları, kendisinin de tanıması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Hükümetin ve diğer siyasetçilerin yaptığı hataların bedelini toplumun ödememesi gerektiğini dile getiren Bilgen, şunları kaydetti:

"Demokratik model arayışları özgürce yapılabilmelidir, herşey bu anlamda konuşulabilir eğer gerçekten özgür bir tartışma konuşma imkanı varsa. Ama biliyoruz ki dünya tarihinde, insanlık tarihinde rejim değişiklikleri eğer bir toplumsal uzlaşma, demokratik tartışmayla gerçekleşmemişse ya iç kaosla, iç savaşla, çatışmayla ya da bölge ülkeleriyle girilecek savaş ortamlarında inşa edilmeye çalışılır. Biz ne yazık ki ikincisinin uygulamaya çalışıldığı şeklinde okuyoruz yaşadığımız süreci.

Türkiye'de demokrasi olmadan cumhuriyetin var olamayacağını, özgürlükler olmadan barışın inşa edilemeyeceğini, adalet tesis edilmeden birlikte yaşayamayacağımızı bilen, bunun farkında olan bütün çevreleri bu durum karşısında duyarlı olmaya ve tepkilerini, tutumlarını, demokratik sivil duyarlılıklarını sergilemeye çağırıyoruz. Çünkü yarın geç olabilir."

Meclis'ten çekilme kararı değil, Meclis çalışmalarına katılmama kararı aldıklarını belirten Ayhan Bilgen, yarın grup toplantısı yapacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Merkez Yürütme Kurulu Ayhan Bilgen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title