Haberler

Diyarbakır'daki Patlamanın Yıldönümü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Patlama yerinden detaylar Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarının ağlama görüntüleri Patlamanın meydana geldiği bölgeye karanfil bırakılması görüntüleri Alınan güvenik önlemi'nden görüntüler HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'in konuşması Diyarbakır'daki patlama Yenişehir ilçesinde HDP mitinginde yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın yıl dönümü dolayısı ile bir grup partili olay yerine karanfil bıraktı Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde HDP mitinginde yaşanan patlamanın yıl dönümü sebebiyle İstasyon Meydanına karanfil bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Patlama yerinden detaylar

Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarının ağlama görüntüleri

Patlamanın meydana geldiği bölgeye karanfil bırakılması görüntüleri

Alınan güvenik önlemi'nden görüntüler

HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken'in konuşması Diyarbakır'daki patlama

Yenişehir ilçesinde HDP mitinginde yaşanan ve 5 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın yıl dönümü dolayısı ile bir grup partili olay yerine karanfil bıraktı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde HDP mitinginde yaşanan patlamanın yıl dönümü sebebiyle İstasyon Meydanına karanfil bırakıldı.

HDP İl Başkanlığının organize ettiği etkinlikte aralarında HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp'in de yar aldığı bir grup partili, olay yerinde toplandı.

Baluken, burada yaptığı konuşmada, saldırıda hayatını kaybedenleri saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Olayda hayatını kaybedenlerin Türkiye'de demokratik siyasi çözümün umudunu yaşatmak için meydana geldiğini ifade eden Baluken, "Eşitlik temelinde yeni bir yaşamın olabilirliğini bütün Türkiye ve dünya kamuoyuna göstermek için üzere meydana gelmişlerdi. Ortak gelecek yolunun parlamentoda geliştirilecek olan bir demokratik siyasi çözüm olması gerektiğinin mesajını vermek üzere meydana gelmişlerdi." dedi.

Açıklamaların ardından patlamanın yaşandığı alana karanfil bırakıldı.

5 Haziran 2015'de İstasyon Meydanında HDP mitingi sırasında meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İdris Baluken Diyarbakır Yenişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title