Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kandil'de, Sincar'da Bu Terör Örgütünün Bir Yapılanması Mevcut. Tüm...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kandil'de, Sincar'da bu terör örgütünün bir yapılanması mevcut. Tüm buralarda bizler ortak mücadeleyi sürdürmeye varız" -"Kürt Bölgesel Yönetimi'nin almış olduğu gayrımeşru referandum kararına yönelik üzüntümüz ortadaydı ve buna karşı olan tavrımızın değişmediğini...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kandil'de, Sincar'da bu terör örgütünün bir yapılanması mevcut. Tüm buralarda bizler ortak mücadeleyi sürdürmeye varız"

-" Kürt Bölgesel Yönetimi'nin almış olduğu gayrımeşru referandum kararına yönelik üzüntümüz ortadaydı ve buna karşı olan tavrımızın değişmediğini tekrar ifade ettik"

-"Başından itibaren biz Irak'ta toprak bütünlüğünden yan olduğumuzu hep ifade ettik, bundan sonra ifade edeceğiz"

-"Türkiye, İran, Irak olarak yaptığımız görüşmeler ve attığımız adımlarla şu anda olumlu bir noktaya geldiğimize inanıyorum. Irak'la ticaret hacmimiz 9 milyar dolar"

-"Her yönüyle, komşuluk ve kardeşlik bağlarımız çok çok ileri. Aynı medeniyet değerlerini taşıyan iki ülkeyiz"

-"Ne yazık ki Irak çok büyük darbeler yedi. Özellikle, Musul'un geldiği konum ortada. Kerkük öyle, Telafer öyle. Aynı şeyleri Anbar'da da yaşandı"

-"Temennim odur ki, Irak'ta yıkımların olduğu bölgeler küllerinden ayağa kalksın. Bizler de ellerimizden gelen desteği vereceğiz"

-"Bölgenin barışı ve huzuru için atılması gereken adımları atacağız"

ANKARA - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kürt Bölgesel Yönetimi Recep Tayyip Erdoğan Sincar Dağı Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title