Haberler

Bakan Albayrak'ın adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zabıta hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Güncelleme:

Antalya'da bir zabıta memurunun Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile halı saha arkadaşı olduğunu söyleyerek vatandaşları dolandırdığı iddia edildi. Mağdurlardan biri 3 yıl sonra suç duyurusunda bulundu.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ismini kullanarak güneş enerjisi tesisi kurduracağı vaadiyle vatandaşları dolandırdığı öne sürülen bir kişi hakkında üç yıl sonra, esnaf İsmail Durmuş tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Üç yıl önce zabıta memuru Ferhat Y.'nin dönemin Enerji Bakanı Berat Albayrak'la çok eskiden tanıştıklarını, halı saha arkadaşı olduklarını söylediğini aktaran Durmuş, "Ferhat Y. İle esnaf zabıta ilişkimiz vardı. Bir gün zabıta müdürüyle geldi. Bize güneş enerji sistemine girmemiz halinde büyük gelir sağlayacağımız ve daha fazla personel çalıştırarak ülke ekonomisine, devletimize faydalı olacağımızı anlattı. Bu işe girmemiz için de bir vakfa önce 150 bin lira para yatırılması gerektiğini söyledi" dedi.

"İŞLEMLER UZADI DİYEREK, BİZİ OYALADI"

Sözcü'de yer alan habere göre, Ferhat Y.'nin "Bunun için neyiniz varsa satıp o parayı bulun. Aksi takdirde bu iş olamaz" şeklinde konuşup ikna ettiğini anlatan Durmuş, "Çaresiz kalarak çekle araba alıp sattım. 2017 yılının sonlarında bu parayı büyük zararım olmasına rağmen Ferhat Y.'ye elden verdim. Bana 'ben vakfa toplu şekilde yatıracağım, senin ismin gözükecek' dedi. O zamanlar lokanta işletiyordum, sekiz personelim vardı. 'O işyerin hiç önemli değil, istersen kapat. Oraya artık ihtiyacın kalmayacak. Biz daha fazla para kazanacağız' dedi. Sonra 'bu gün yarın, işlemler uzadı' diye bizi oyaladı" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'ın adını kullanarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen zabıta hakkında suç duyurusunda bulunulduİsmail Durmuş

"İKİNCİ KEZ DOLANDIRILDIM"

Ferhat Y.'nin dört ay sonra kendisini Ankara'ya davet ettiğini bu sefer de hayvancılık hibe kredisiyle kandırdığını söyleyen Durmuş, ikinci kez dolandırılmasının öyküsünü şöyle anlattı:

"Tarım Bakanlığı'na dilekçe verdik. Ferhat bana 'Hibe kredisiyle 8 milyon çekeceğim. 2 milyonu geri ödenecek. 1 milyonu Faik'in, 1 milyonu Veysel diye biri alacak. Geri kalanı biz bölüşeceğiz. Bunun için Mardin Kızıltepe Bektaşi köyünden 6 yıllığına yer kiralanacak. 95 bin lira para lazım' dedi ve benden para istedi. Ben de yiyecek ekmeğe muhtaç olduğumu kendisine söyledim. İşin kesin olacağını söyleyerek yine tuzağa düşürdü. Sağdan soldan akrabalarımdan borç alıp kredi çekip parayı bulup gönderdim. Yine dönüş olmadı. Bu arada icralık oldum. Dükkanı devretmek zorunda kaldım. Bizim işlerin Mali Suçlar Araştırma Komisyonu'na takıldığını ve işin çözüleceğini söyleyerek umut tacirliğine devam etti. Dolandırıldığımı geç de olsa anladım. Üç yılda binlerce lira zarar ettim. İş yerimi kaybettim. Ticari hayatım bitti. Kredi, borçlar ve çeklerden dolayı icralık oldum, borç batağına düştüm."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Durmuş, Ferhat Y.'ye 100 bin lira veren ve Denizli'ye tayin olan Zabıta Müdürü R.K.'nin de mağdur olduğunu, Manavgat ve Antalya'da aynı yöntemle birçok kişinin dolandırıldığını öğrendiğini söyledi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Berat Albayrak Antalya Zabıta Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (6)

adil ol:

ne hatırlı bir insanmış mübarek adını verdinmi akan sular durur

12
1
yanıtYanıtla
Manuel:

Dava ettigin ayri ama senin gibiler de dava ettigin kadar ceza yemeli. Torpil haram yeme baskasinin yerini parayla alma umitleri. Ahlakli vatandaslarda sana dava acmali.

6
0
yanıtYanıtla
HERO:

orjinalide pek farklı değil

4
1
yanıtYanıtla
bozacı:

katılıyorum :)

yanıt1
yanıt0
Cemalccc:

Sonra damat kötü...Cem Yılmaz’ın repliği aklıma geldi

3
0
yanıtYanıtla
ece:

dolandırıcılarada kızamıyosun artık

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title