Haberler

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nin 3'üncü yılı kutlandı

Güncelleme:

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nin 3'üncü yılı kutlandı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bugün 3'üncü yılı kutlandı.

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nin 3'üncü yılı kutlandı

İSTANBUL - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nin bugün 3'üncü yılı kutlandı. Engelli bireyler ile ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği kutlamada konuşan Başkan Hilmi Türkmen, "Engelsiz Yaşam Merkezimiz özel bir merkez. Temelinde sevgi var, şefkat var, merhamet var, dayanışma var, hoşgörü var" dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Üsküdar'da kurulan Engelsiz Yaşam Merkezi'nin 3'üncü açılış yıldönümü kutlaması gerçekleştirildi. Kutlamaya engelli bireyler ile aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Merkezde, Engelliler Koordinasyon Birimi ile ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlı vatandaşlara hasta yatağı, akülü sandalye, tekerlekli sandalye, baston ve yaşlı bezi dağıtımı sağlanıyor. Engelsiz Yaşam Merkezinde tüm hizmetler, alanında uzman 75 kadar çalışan tarafından ve tamamen ücretsiz bir şekilde sağlanıyor. Ayrıca binada engelli bireylerin engel durumuna göre bay ve bayan olmak üzere iki havuzda hidroterapi (su terapisi), özel tasarlanan sınıflarda duyu bütünleme terapisi, uzay terapisi, fizyoterapi, hipoterapi, dil ve konuşma terapisi ve teknoterapi gibi çok özel hizmetler veriliyor. Ayrıca özel eğitim gerektiren bireylere bireysel ve grup eğitimi, pedagog hizmeti, psikolog hizmeti ve sosyolog hizmeti sağlanıyor.

"Temelinde sevgi var, şefkat var, merhamet var"

Günün anlam ve önemine dair açıklamada bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bugün Dünya Engelliler Günü. Biz bu engelsiz yaşam merkezimizi tam üç yıl önce bugün hizmete sunmuş idik. Üç yıldır burada engelli kardeşlerimize, vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Bütün engel gruplarına hizmet veriyoruz ve tamamen ücretsiz. Hiçbir kuruş talep etmiyoruz kimseden. Engelliler günü dolayısıyla tabii ki bir takım etkinlikler de düzenliyoruz. Hem eğleniyorlar, hem öğreniyorlar, hem de bu aynı zamanda bir tedavi rehabilite, bir moral, motivasyon anlamında, çalışma. Engelsiz yaşam merkezimiz özel bir merkez, Türkiye'de örneği yok. Biz buraları yaparken aslında görünürde bu inşaatın demirden, tuğladan, betondan yapıldığı gözükse de bunun temelinde sevgi var, şefkat var, merhamet var, dayanışma var, hoşgörü var, yardımlaşma var, fedakarlık var. Dolayısıyla böyle özel bir merkezde bugün buradan hizmet alan çocuklarımız aileleriyle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir araya geldik. Onlarla birlikte program yapıyoruz. Birlikte konuşmalar yapıp bir takım oyunlar sergileyecekler" ifadelerini kullandı.

"Biz burada nefes alıyoruz"

Engelli çocuk annesi emekli öğretmen Nuray Erdem, "Ben bir engelli çocuk annesiyim. Emekli öğretmenim. Burada biz nefes alıyoruz. Engelsiz yaşam merkezinde biz ayrımcılık görmüyoruz. Burada bütün çocuklar aynı kulvarda yürüyor, aynı kulvarda koşuyor. Benim kızım burada yüzmeye gidiyor, ebruya gidiyor. Bütün sosyallik var. Doktora gidiyor. Belediyenin folklor grubunda. Çocukların durumlarına göre her türlü çalışma var" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Üsküdar Aralık Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title