Haberler

Uşaklı Muhtarlar Çağa Ayak Uyduruyor

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, 19 Mahalle Muhtarına Birer Adet Bilgisayar Hediye Etti. Daha Önce Bilgisayar Konusunda Vali Kayhan Kavas'tan Yardım İsteyen Muhtarlar, Önce Kursa Gitti Sonra Bilgisayarlarına Kavuştu.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, 19 mahalle muhtarına birer adet bilgisayar hediye etti. Daha önce bilgisayar konusunda Vali Kayhan Kavas’tan yardım isteyen muhtarlar, önce kursa gitti sonra bilgisayarlarına kavuştu.

Uşak Belediyesi’nde düzenlenen törenle 19 mahalle muhtarı bilgisayara kavuşurken Vali Kayhan Kavas, kursta başarılı olamayan muhtarların bilgisayarını geri alacaklarını söyledi. Yaklaşık iki yıldır işlemlerini bilgisayar ortamında gerçekleştirmek ve çağa ayak uydurmak için girişimlerde bulunan Uşaklı muhtarlar Belediye Başkanı Mesut Apaydın’ın desteği ile bilgisayara kavuştu. Geçtiğimiz ay içerisinde Vali Kayhan Kavas’tan bilgisayar isteyen muhtarlar kursa başladı. Üç hafta sürecek olan bilgisayar kursuna devam eden 19 mahalle muhtarı bundan sonra vatandaşların işlemlerini daha sağlıklı ve hızlı yürütecek.

21. asrın bilgi, iletişim ve teknoloji çağı olduğunu ifade eden 19 mahalle muhtarı, “Uşaklı muhtarlar olarak bilgi teknolojisine ayak uydurmak zorundayız. Bu konuda kararlılığımızı Valimize ilettik. Kendiside bize yardımcı olacağını söyledi. Vatandaşlarımızın işlemlerini daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz. Ayrıca Bizim için açılan kurslara da devam ediyoruz” diye konuştular.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, ise muhtarların bilgisayar talebini yerinde bulduklarını ifade ederek, “Günlük hayatta her türlü işlemin teknoloji ile görüldüğü günümüzde muhtarlarımızın da çağa uygun olarak çalışması gerekiyor. Belediye olarak muhtarlarımıza bu konuda yardımcı olmak bizim görevimizdir” dedi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas ise, muhtarların bilgisayar talebi ile kendisine geldiğinde yardımcı olma sözü verdiklerini ifade ederek, “Bilgisayar almak önemli değildi. Alınan bilgisayarları muhtar arkadaşlarımızın kullanabilmesi önemli. Bu nedenle ilk önce kurs açtık. 19 Mahalle muhtarımız bu kursa devam ediyor. Bu kurs sonunda sertifika alamayan muhtarların bilgisayarlarını geri alacağız” dedi.

(KY-YK)

09.07.2007 20:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title