Haberler

Ünlü Yazar Ayşe Kulin Trabzon'da

Ünlü yazar Ayşe Kulin, Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı kapsamında okuyucuyla buluşmak üzere Trabzon'a geldi.

Ünlü yazar Ayşe Kulin, Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı kapsamında okuyucuyla buluşmak üzere Trabzon'a geldi.

Trabzon'daki okuyucularıyla buluştuktan sonra Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ile bir araya gelen Kulin, samimi bir havada gerçekleşen sohbette fuar ve Trabzon'la ilgili izlenimlerini aktardı. Düzenlenen kitap fuarı etkinliği ile Trabzon'un bir kültür kenti olduğunu kanıtladığını ifade eden Kulin, çok değerli yazarların katıldığı her yönüyle dolu dolu geçen bir fuar olduğunu söyledi.

Ayşe Kulin, katılımdan oldukça memnun olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "4 saat boyunca okuyucularımın kitaplarını imzaladım. Okuyucunun bu inanılmaz ilgisi bizleri memnun etti. Trabzon'da, çok dinamik ve enerjik bir okuyucu kitlesi ile karşılaştık, sanırım bu Trabzon'un kendine has bir özelliğinin sonucu. İnanıyorum bu fuar gelecekte çok daha güzel etkinliklerin düzenlenmesi için bir başlangıç olacaktır."

Şehrin doğasına, enerjisine hayran kaldığını söyleyen Kulin, Trabzon'u yokuşları ve tarihi görüntüsü ile İstanbul'a benzettiğini ifade etti. Trabzon'un deniz kenarında bulunan her şehir gibi çok güzel olduğunu anlatan Kulin,

sözlerini şöyle sürdürdü: "Bana İstanbul'u hatırlatan dik sokakları ve tarihi siluetine adeta bayıldım. Fuar vesilesi ile kaldığım beş gün boyunca şehri bol bol gezme imkanı buldum. Ayasofya Müzesi, Zağanos Vadisi ve tarihi

Ortahisar bölgesine hayran kaldım. Trabzon'un tarih, kültür ve sanat şehri olduğunu şehri

gezerken fazlası ile hissediyorsun. İnsanı ile yaşantısı ile

cıvıl cıvıl enerjik çok hareketli bir şehir. 70'li yıllarda gördüğüm Trabzon bugün bambaşka bir şehir olmuş. Kafamdaki Trabzon'dan son derece değişik bir Trabzon ile karşılaştım. Trabzon'un en büyük şansı bana göre çok değerli iki yöneticiye sahip olması. Gerek ben gerek diğer yazar arkadaşlarım inanılmaz derecede nezaketle ağırlandık. Yazarına bu denli sahip çıkan vali ve belediye başkanını her yerde bulamazsınız. Trabzon'dan çok güzel duygularla ayrılıyorum."

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun sıcak muhabbetleri olduğunu ifade eden Kulin, sözlerine şöyle devam etti: "Ben yıkılan bir şehir olan Erzincan'ı 6 ay gibi kısa sürede Belediye Başkanı ile baş başa verip yeniden inşa eden rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu için bir kitap yazmıştım. Şimdi sizleri böyle dayanışma içinde görünce çok mutlu oldum. Bana bir vali-belediye başkanı kitabı daha yazdıracaksınız. Bir gazetede ya da başka bir yayın organında sürekli yazım olsa ilk yazacağım kişiler siz olursunuz. Ama emin olun katılacağım ilk televizyon programımda sizlerden ve güzel şehir Trabzon'dan övgü ile bahsedeceğim."

Kulin'in övgü dolu sözlerine karşılık Başkan Gümrükçüoğlu da, Trabzon'un bu dönemde en büyük şansını Vali Kızılcık gibi bir yöneticiye sahip olmasına borçlu olduğunu belirterek "Sayın valimiz, tarih, kültür ve sanat adına kendilerinden ne talep ettiysek bütün imkanlarını seferber ederek bize destek olmuştur. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz projelerde sayın valimizin büyük emekleri var. Birçok projemizde bizlere ön ayak olan sayın valimizdir" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Recep Kızılcık Ayşe Kulin Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title