Haberler

Ümraniye'de Kutlu Doğum Coşkusu

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı işbirliği ile düzenlenen programla ‘Kutlu Doğum Haftası’ kutlandı.

Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı işbirliği ile düzenlenen programla 'Kutlu Doğum Haftası' kutlandı.

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye'de yeni şubesi açılan Ensar Vakfı tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' programı düzenlendi. Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Berat Albayrak, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hasan Kader ve Ensar Vakfı Ümraniye Şube Başkanı Mustafa Güçlü'nün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Slayt gösterileriyle Peygamber Efendimizin (S.A.V) anlatıldığı programda Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a, Ensar Vakfı tarafından Hilye-i Şerif takdim edildi.

Programın açılışında konuşan Ensar Vakfı Genel Müdürü Hasan Kader, Ümraniye Belediyesi'nin ve Ümraniye Belediye Başkanı Can'ın kendilerine her zaman destek verdiğini belirterek, "Bu şehrin yerleşimi noktası itibariyle hem de şehrin emini noktası itibariyle muhterem Belediye Başkanımız Hasan Can Bey'den çok güzel çalışmalara büyük destekler ve katkılar gördük. Ben muhterem başkanımızı hep hayırla yad ediyorum ve başkanımızın bütün belediye başkanlarına örnek olmasını Cenabı Hak'tan diliyorum ve dua ediyorum. Bunu neden ifade ediyorum, çünkü ilmin ve irfanın gelişmesine destek olması noktasında her zaman kim var dediğimde ben varım diyebilecek kadar yürekli özel ve güzel bir insan" dedi.

"İSLAM ADI ALTINA YOZLAŞMA VE ÇARPITMALAR VAR"

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Berat Albayrak ise, Ensar Vakfı'nın içerisinde büyüdüğünü dile getirerek, "Bugün elhamdülillah, bu siyasi iktidar döneminde sadece Ensar değil diğer bütün vakıflar ile birlikte ne kadar önemli bir rol olduğunun aynen yakın şahidiyiz. Biliyorsunuz ki son 2 yıldır Türkiye'de çok ciddi bir İslam adı altında yozlaşma ve çarpıtmalar var. Hayır hasanat ve vakıfçılık adı altında bu ülkedeki temel değerlerimizin ayaklar altına alındığını yaşadığımız bir süreç var. Özellikle de bu kurumlarımıza çok ciddi saldırı vardı. Ama ben bunu ne kadar doğru işler yapıldığının güzel örnekleri olarak görüyorum" diye konuştu.

"ONU ANMAK ANCAK BİZLERE ŞEREF VERİR"

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, düzenlenen gecede hem Kutlu Doğum Haftası programının kutlandığını hem de Ensar Vakfı Ümraniye Şubesi'nin açılışının gerçekleştiğini ifade ederek, "Ümraniye'de Ensar Vakfımız besmele ile açılmış olurken ilk icraati ise Peygamber Efendimiz'in (S.A.V) doğumunu tespit edip kutluyor. Burada mümtaz bir topluluk var ve mümtaz topluluk ile Resulallah'ı (S.A.V) anıyoruz ancak bunu ananlara onu anmak şeref verir. Bu salonda kaç tane Kutlu Doğum programı yapıldı ben artık unuttum. Bunu söylememin sebebi artık okullarımız, ilkokullarımız, ana okullarımız ve sadece Diyanet İşleri Başkanları yapmıyor artık kutlu doğum programları herkes tarafından yapılıyor" şeklinde konuştu.

Ensar Vakfı Ümraniye İlçe Başkanı Mustafa Güçlü ise, kendilerine ve ilime verdiği destekten dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a teşekkür etti.

Etkinlikte, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından "Peygamberler" konulu konferans da verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Can Ak Parti İstanbul Ümraniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title