Haberler

Ülker, "Gıda Hafızası"nı Sabri Ülker Adına Kurduğu Enstitü'ye Aktaracak

Ülker 64 Yıllık Tarihi Boyunca Oluşturduğu "Gıda Hafızasını", Kurucusu Sabri Ülker'in Adını Taşıyan Gıda Araştırmaları Enstitüsü'ne Aktaracağını Açıkladı. 1.5 Milyon YTL Sermaye ile Kurulan Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın Amacı, "Türk Toplumunun Daha Sağlıklı ve Daha Gelişmiş Bir Yapıya Doğru İlerlemesi İçin; Gıda Ürünlerindeki Sürekli Gelişmeler Işığında Toplumun İyi Beslenm...

Ülker 64 yıllık tarihi boyunca oluşturduğu "gıda hafızasını", kurucusu Sabri Ülker'in adını taşıyan Gıda Araştırmaları Enstitüsü'ne aktaracağını açıkladı.

Vakfın kuruluşunu duyuran açıklamada bundan böyle Enstitü'nün projelerini "Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı" aracılığı ile yürüteceği bildirildi. Kuruluş ilanı Resmi Gazete'de yayımlanan Vakfın kurucuları arasında Murat Ülker, Fatma Betül Ülker, Ahsen Özokur, Ali Ülker, Orhan Özokur, Ömer Özokur ve Ahmet Özokur bulunuyor.

1.5 milyon YTL sermaye ile kurulan Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın amacı, "Türk toplumunun daha sağlıklı ve daha gelişmiş bir yapıya doğru ilerlemesi için; gıda ürünlerindeki sürekli gelişmeler ışığında toplumun iyi beslenme ve sağlık konusundaki anlayışını geliştirmek" olarak belirlendi. Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın bu amaç doğrultusunda gıda pazar ve piyasasına ilişkin araştırmalar yapacağı ve yaptıracağı, çevre bilincini geliştirmek ve gelişmesine destek olmak amacıyla faaliyet göstereceği açıklandı.

Vakfın ayrıca bilim, kültür ve sosyal bilimler alanında yapılan çalışmalara yardımcı olacağı ve bu çalışmaları daha yaygın hale getirmek, her düzeyde eğitim faaliyetlerini yapmak ve desteklemek, kültür sanat ve spor alanlarında her türlü çalışmalarda bulunmak için çalışacağı kaydedildi.

-ENSTİTÜ İSTİŞARE KONSEYİ ÖNERİSİ-

Gıda araştırmaları enstitüsü kurulması fikrinin 2006 yılında Ülker İstişare Konseyi'nin bir önerisi olarak gündeme geldiği ve bu fikrin, Ülker'in vizyonuyla da örtüşmesi üzerine Ülker İcra Kurulu tarafından da kabul gördüğü ve Enstitüye, ömrünü "sağlıklı ve güvenli gıda üretimine" adamış Ülker'in kurucusu Sabri Ülker'in adının verilmesi kararlaştırıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada Ülker'in, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü vasıtasıyla, sektöre yaptığı katkıyı "bilimsel araştırma' alanında da sürdürmeyi hedeflediği ifade edilerek şöyle denildi:

"Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü, ileri bilimsel tekniklerle, gıdaların besin değerinin sürekli gelişimini, korunmasını, güvenilirliğini sağlamayı, konuyla ilgili eğitim desteği vermeyi ve yanlış bilgilendirmeleri önlemeyi amaçlıyor. Proje, bu niteliğiyle de Ülker'in gıda sektöründeki "herkes için kalite" prensibini pekiştirme özelliği taşıyor. Türkiye'de hijyen departmanı oluşturan ilk gıda şirketi unvanını da taşıyan Ülker için Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü, "tüketiciye hizmet geleneğinin" bir başka adımı niteliğini taşıyor. "İyi beslenme, sağlık ve gıda güvenliği" konusu Ülker'in kurulduğu yıllardan bu yana önem verdiği duyarlılık konusu olmuştur" (ANKA)

(NÇ/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title